29 / 04 / 2024

Altınla ilgili flaş gelişme! Cebinizden önce buraya bakın

Altınla ilgili flaş gelişme! Cebinizden önce buraya bakın

Altın fiyatlarıyla ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor. FED kararı nedeniyle uzun süredir baskılanan altın fiyatlarının FED'in faiz kararının ardından yeniden güçlenmesi bekleniyor. İşte konuyla ilgili detaylar...



Bunun yanında Avrupa Merkez Bankası’nın da 50 baz puanlık faiz artışına gitmesiyle birlikte altın geçen hafta Mart 2021’den bu yana en düşük seviye olan ons başına 1685 dolar seviyesini görürken ABD ekonomisine ilişkin zayıf verilerin ardından kısmen toparlandı.

Diğer yandan hem ABD ekonomisine hem de küresel ekonomiye ilişkin risklerin artması, altının güvenli liman olma özelliğini ön plana çıkartarak değerli metali destekliyor. Ekonominin durgunluk sinyali vermesi ve durgunluk olasılığının daha çok tartışılması, yatırımcıları riskli varlıklar yerine altına yönlendiriyor.

Bu gelişmelerle birlikte altın öğlen saatlerinde günlük yüzde 0,2 artışla ons başına 1724 dolardan işlem gördü. Altın vadeli işlemleri de 1722 dolar seviyesinden işlem gördü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön