06 / 05 / 2024

Altınok Öz: Kentsel dönüşümle 18 bin 445 kişiyi depremden kurtardık!

Altınok Öz: Kentsel dönüşümle 18 bin 445 kişiyi depremden kurtardık!

İSTANBUL'un planlı gelişen Kartal ilçesi yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi. Türkiye'nin önde gelen 5 gayrimenkul şirketi bir araya gelerek kurduğu 'Kartal Bölge Platformu' Kartal'daki projelerini dünyaya tanıtmak için toplantı düzenledi..



İSTANBUL'un planlı gelişen Kartal ilçesi yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi. Türkiye'nin önde gelen 5 gayrimenkul şirketi bir araya gelerek kurduğu 'Kartal Bölge Platformu' Kartal'daki projelerini dünyaya tanıtmak için bir basm toplantısı düzenledi. Kartal Bölge Platformu'nda İş GYO, DAP Yapı, DKY İnşaat, EgeYapı Group ve Metsan yer alıyor. 


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, dönüşümün Kartal'ın kültürel tarihini içine alarak yapılan projelerle olabileceğinin altım çizdi. 2009-2015 yıllan arasında ilçede başlattıkları dönüşümle 18 bin 445 kişiyi depremden kurtardıklarını belirten Öz şunları söyledi: "Kartal'da değişim ve dönüşüm gerçek anlamıyla 2009 yılında başladı. Çünkü biz seçim bildirgesine 'Deprem nedeniyle evini terk edeceklerden imar ve ruhsat harcı alınmayacaktır' diye madde koyduk. 2012'nin başında Kartal Belediye Meclisi'nden 'Deprem nedeniyle evini terk edeceklere 500 lira kira yardımı yapılacaktır' diye karar çıkardık. 2009-2014 arasında yaptığımız toplantıları kayıt altına aldık ve kitap haline getirdik. Kartal'daki dönüşüm projesinin ne olduğunu bu kitaba kaydettik." 


HEDEF 100 BİN SAYISINA ULAŞMAK 

Kartal'da dönüşümün artık kendilerinin müdahaleye gerek kalmadan yürüdüğünü vurgulayan Öz, bu konuda Türkiye'nin en iyisi olduklarım dile getirdi. Öz, "Bugün itibanrıyla dönüşüm için 18 bin 445 kişiye yıkım ruhsatı verdik. 10 daireli apartman olarak düşünüldüğünde bu 6 bin apartmana den geliyor. 2019'a kadar hedefimiz 100 bin insanın dönüşümünü sağlamak" diye konuştu. 


Sözcü


Geri Dön