28 / 04 / 2024

Altınok Öz Kartal kentsel dönüşüm

Altınok Öz Kartal kentsel dönüşüm

İstanbul’un bir ucundaki Kartal, son dönemlerde dönüşüm projeleriyle gündemde. Peki ilçe nasıl bir değişime uğruyor, neler yapılıyor? İşte bu soruları, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’e sorduk.

Altınok Öz: Kartal'da dönüşümün önünde engel yok!

Kartal Kordonboyu Mahallesi Sahil Sitesi yıkım töreninde konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Kartal'da dönüşümün önünde engel yok. Kartal Anadolu Yakasının merkezidir" dedi.

Altınok Öz: Kentsel dönüşümle 18 bin 445 kişiyi depremden kurtardık!

İSTANBUL'un planlı gelişen Kartal ilçesi yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi. Türkiye'nin önde gelen 5 gayrimenkul şirketi bir araya gelerek kurduğu 'Kartal Bölge Platformu' Kartal'daki projelerini dünyaya tanıtmak için toplantı düzenledi..

Altınok Öz: Kartal'da tarihsel dönüşüm hedefliyoruz!

Geçirdiği ameliyat nedeni ile bir süre belediyeden ayrı kalsa da çalışmaları evinden izlediğini belirten Başkan Altınok Öz, “Yapısal değişim yanında kültürü, sanatı, çevresi ile de dönüşen-gelişen bir Kartal için el birliği ile çalışıyoruz" dedi

Kartal kentsel dönüşümde son durum ne?

İstanbul’un Kartal İlçesi kentsel dönüşümde nereden nereye geldi? Kartal’da kentsel dönüşüm adına neler yapıldı? İşte Kartal Belediyesi Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden aldığımız sayılarla Kartal’ın Mart 2014 kentsel dönüşüm karnesi…

Turgut Altınok: Binalarımız için kimlik kitapçığı oluşturacağız!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada, “Yapı tadilatları ve proje değişiklikleri ile ilgili bir takım inşaat çalışmalarında 'Bina Kimlik Belgesi' uygulaması ile vatandaşı yap-bozdan kurtaracağız" dedi.

Turgut Altınok: Keçiören'in yüzde 60'ını kentsel dönüşüme alacağız!

AKP Keçiören Belediye Başkan Adayı Altınok, "Şehrimizin yüzde 60'ını kentsel yenileme ve kentsel dönüşüme alacağız. Bu şekilde yollar ve caddeler genişleyecek. Daha doğrusu, Keçiören'in bütün ana aksını alacağız ve yeniden çizeceğiz" dedi...

İmar barışına kriter getirilmeli!

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz Kartal’da çöken binaya dair detayları anlattı. Öz, ''Bu tarzda binalardan yüzlerce var. Olası bir İstanbul depreminde çok daha büyük felaketler yaşanabilir.'' dedi.

Altınok Öz'den Kartal'da çöken bina ile ilgili açıklama!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal'da çöken bina ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

MS Mega Yapı İnşaat'dan Altınok Öz'e ziyaret!

MS Mega Yapı İnşaat Genel Müdürü Murat Baytan, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü ziyaret etti.

Kartal Belediyesi 40 yıllık tapu sorununu çözüyor!

Kartal Belediyesi Başkanı Altınok Öz, vatandaşın geçmiş dönem yönetim mağduriyetlerini çözmeye devam ediyor. Kartal Belediyesi tapusunu alan vatandaşlara 15 haftada 2 milyon 769 bin TL ödedi...

Kartal Ceviz Meydanı Kültürel Aktivite Merkezi'nde son durum!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal'da devam eden çalışmaları denetledi.

Kartal’ı tasarlayan mimarlık öğrencileri projelerini Altınok Öz’e sundu!

Doğuş Üniversitesi’nden 120 Mimarlık Fakültesi öğrencisi, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e, Kartal’la ilgili hazırladıkları kentsel tasarım projelerini sundular. 

Altınok Öz: Dönüşümde siyasi engeli aşmamız lazım!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün katılımı ile Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde “Etap-1 Etap-2 Riskli Alan Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Kartal'da 780 vatandaş 26 Ocak'ta tapusuna kavuşacak!

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kartal'daki tapu sorununu çözmek için çalışmalarına devam ediyor. Kartal'da 3. Etap kapsamında 26 Ocak Cuma günü 780 vatandaşa tapu verilecek.

Altınok Öz, CHP heyetine yerinde dönüşümü anlattı!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, gerçekleştirilen toplantıda CHP heyetine, 2009 senesinden bu yana Kartal’da yaptıkları ‘Yerinde Dönüşüm’ çalışmalarını anlattı.

Altınok Öz'den yerinde dönüşüm bilgilendirme toplantısı!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kordonboyu Mahallesi’nde yer alan ‘ANT Sitesi Yerinde Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı’na katılarak merak edilen soruları cevapladı.

Altınok Öz, Kordonboyu'nda dönüşüm toplantısına katıldı!

Kartal Belediye Başkanı Öz, Kartal'daki Kordonboyu Mahallesi ANT Sitesi Yerinde Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı. 

Altınok Öz Kartal kentsel dönüşüm Haberi

Altınok Öz Kartal kentsel dönüşüm

Kartal, son dönemde dönüşüm projeleriyle gündemde. Kaç bina yıktınız, ne yaptınız merak ediyoruz...

Öncelikle dönüşümü ayırdık. Her yerde kentsel dönüşüm diye bir tabir kullanılıyor. Örneğin Bağdat Caddesi’nde eski binalar yıkılıyor yerine yenisi yapılıyor. Ama bu bir kentsel dönüşüm değil. Kent aynı kalıyor bina değişiyor. Bu, bina yenileme. Binaları depreme dayanıklı hale getirmek için deprem dönüşümü yapıyoruz. Kartal’da 359 site var. 262 siteyi incelemeye aldık. Bunlardan 183’ü 2001 deprem yönetmeliğine uygun olduğu için bir kenara bıraktık. Kalan 169 siteyi inceledik. Dönüşebilenler var, kendiliğinden dönüşenler var. Ayrıca dönüşmesi mümkün olmayanlar var. Mesela 332 daireli bir site var ama belediyede kaydı yok. Müracaatları bile yok. Proje yok, kaydı yok. Belediyecilik faciası. Bu siteyi dönüştürdük, şimdi bitmek üzere. Kartal 1949’dan sonra sanayi bölgesi olunca,...