30 / 04 / 2024

Altınova kentsel dönüşüm projesi onaylansın!

Altınova kentsel dönüşüm projesi onaylansın!

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Altonova’daki 14.5 hektarlık alanda kentsel dönüşüm öngören projenin onaylanması gerektiğini söyledi. 



CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Kartal’da 6 Şubat’ta 7 katlı binanın çökmesi sonucu 21 vatandaşımızın hayatını kaybettiğine işaret ederek, “Bu olaydan bir ders çıkararak, kentsel dönüşüm planlarını bir an önce yaşama geçirelim. Tekirdağ Altınova’da da benzer tehlike var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altınova Kentsel Dönüşüm Projesi’ni bir an önce onaylamalı ve depreme dayanıksız binaların hızla yıkımına başlanmalıdır” diye açıklama yaptı. 

Trakya Gazetesi'nde yer alan habere göre İlhami Aygun, Tekirdağ Altınova’da vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye atan binalara işaret ederek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Altonova girişindeki bir siteye ait iki binada sıkıntı olduğunu ifade eden Aygun, “Altonova’daki 14.5 hektarlık alanda kentsel dönüşüm öngören projeyi ne zaman onaylamayı düşünüyorsunuz? Bu konudaki gecikmenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı da vebal altında bıraktığının farkında mısınız?” diye sordu.


Geri Dön