29 / 04 / 2024

Alüminyum, paladyum ve bakır fiyatları rekor kırdı! Emtia fiyatlarında yükseliş sürüyor

Alüminyum, paladyum ve bakır fiyatları rekor kırdı! Emtia fiyatlarında yükseliş sürüyor

Rusya Ukrayna savaşının başladığı güden bu yana tüm piyasalarda görülen dalgalanma durmadan devam ediyor. ABD, G7, NATO ve AB üyesi ülkeler Rusya’ya ekonomik yaptırımları açıklarken, sadece döviz ve altın fiyatların değil, alüminyum, paladyum ve bakır gibi emtialarda da yeni rekorlar kırılıyor.



Analistler, Rusya'nın küresel emtia zincirinin arz ve talep kısmından tamamen çıkarılmasına kadar devam edecek bir yeniden fiyatlandırmanın gerçekleşeceği yönünde görüş bildiriyor.

Ukrayna’da sıcak savaş tüm hızıyla devam ederken, nükleer silah gücünü elinde bulunduran Rusya’ya karşı Batılı ülkeler tarafından ekonomik anlamda bir savaş veriliyor. Böylelikle de tüm dünya Rusya’nın Ukrayna işgalini dolaylı yoldan da olsa hissediyor.

Alüminyum, paladyum ve bakır fiyatları rekor kırdı! Emtia fiyatlarında yükseliş sürüyor

Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlar arasında Rus bankalarının, uluslararası enerji, gıda ve ilaç ödemeleri hariç SWIFT sisteminden çıkarılması yer aldı. Aynı zamanda Rusya Merkez Bankası'nın yurt dışındaki varlıklarına erişimi donduruldu.

Farklı sektörlerde yer alan uluslararası şirketler de arka arkaya Rusya'dan çekildikleri açıklamasını yapıyor.

Ruble’nin değer kaybı yaklaşık iki hafta içinde rekor bir düşüşe imza attı ve yüzde 40’a varan bir orana ulaştı. Enerji piyasalarında tedirgin bir hava hakim ve bununla birlikte, Rusya'nın dev şirket ve bankalarının hisseleri 5 cente kadar düştü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön