28 / 04 / 2024

Amsterdam Arena, Rönesans ile yeniden doğuyor!

Amsterdam Arena, Rönesans ile yeniden doğuyor!

Rönesans Holding bünyesindeki Hollanda’nın 139 yıllık inşaat şirketi Ballast Nedam, ülkenin simge stadyumu Amsterdam ArenA’da gerçekleştirilecek en geniş çaplı renovasyon çalışmasına başlıyor.



2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahiplerinden Amsterdam ArenA, bu renovasyonla dünyanın en iyi futbol stadyumları liginde oynamaya devam edecek. Avrupa’nın 10’uncu büyük inşaat şirketi olan Rönesans, Ballast Nedam ile stadyum projelerinde yeni fırsatları da araştırıyor.



Dünyanın en büyük uluslararası inşaat şirketleri arasına adını yazdıran Rönesans Holding, Amsterdam ArenA ile bu kez sahalara çıktı. Açıldığı 1996 yılından bu yana stadyum için yapılan en geniş çaplı renovasyon çalışmalarını, Rönesans Holding grup şirketlerinden Balast Nedam gerçekleştiriyor.


Ballast Nedam, 1993-1996 yılları arasında inşa edilen Amsterdam ArenA'nın kurucuları arasında yer alıyor. Bu kapsamda Amsterdam ArenA ile imzalanmış bir kuruculuk anlaşması da bulunuyor. 2026'ya kadar uzatılan anlaşma kapsamında, her iki taraf da uluslararası stadyum projelerinde yeni ortaklık fırsatlarını araştırıyor.


DÜNYANIN EN İYİLERİNDEN

İmza töreninde konuşan Amsterdam ArenA CEO’su Henk Markerink konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz 20 yıl boyunca ArenA, kalite, inovasyon ve sürdürülebilirliğe yatırım yapmaya devam etti. Bu büyük çaplı yenileme projesi de aynı vizyon çerçevesinde gerçekleşiyor. Yenileme projesi ile ArenA, dünyanın en iyi futbol stadyumları liginde oynamaya devam edecek. Hedefimiz, Ballast Nedam ile ilk günden bu yana süregelen işbirliğimizin gelecekte de aynı şekilde devam etmesi” yorumlarını yaptı.


Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak ise, “Avrupa şehirlerinin en büyük projelerinde Rönesans imzası bulunması, sadece bizim için değil Türkiye için de gurur kaynağı. Bu büyük proje ile uluslararası çapta önemli bir imza daha attık. Rönesans Holding grup şirketlerinden Ballast Nedam’ın kurucuları arasında yer aldığı Amsterdam ArenA ile değerli bir işbirliği içindeyiz. Bu işbirliğini geleceğe de taşımayı hedefliyoruz.” dedi.


2020 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI EV SAHİPLERİ ARASINDA!

ArenA 2020 adı verilen yenileme projesi toplam üç aşamadan oluşuyor. İlk aşama, stadyumun doğu kanadını kapsıyor. Ballast Nedam bu aşamada, ayrıntılı mühendislik hizmetleri de sağlayacak. Birinci aşama çalışmalarının tamamlanmasının ardından başlayacak ikinci aşamada güney kanadı ve son aşamada ise kuzey kanadındaki çalışmalar tamamlanacak.


2020 Projesi ile stadyumun birinci ve ikinci katlarındaki tribünlerinin ardında yer alan hollerin genişletilmesi öngörülüyor. Proje kapsamında ilave asansörler, tuvaletler, yiyecek-içecek noktaları ve yürüyen merpenler de yapılacak. Böylece, stadyuma gelen misafirlere sunulan hizmetlerde önemli bir iyileşme sağlanması hedefleniyor. Stadyumdaki koltuk sayısı ise aynı kalacak. Diğer taraftan stadyumun görünümü de değişecek. Amsterdam ArenA'nın şekli içbükeyken dışbükey olacak. Stadyum, yenilenmiş haliyle, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda oynanacak dört karşılaşmaya da ev sahipliği yapacak.


2019 HEDEFİ 1,5 MİLYAR EURO

2015 yılında Hollanda’nın 139 yıllık inşaat şirketi Ballast Nedam’ı satın alan Rönesans Holding’in hedefi, Ballast Nedam’ın 2016’da yaklaşık 760 milyon euro olan cirosunu, 2019’da iki katına çıkarmak.


Satın alma sonrasında Ballast Nedam’a 130 milyon euro sermaye aktardıklarını kaydeden Dr. Erman Ilıcak, şirkete yönelik planları hakkında şu bilgileri verdi: “Buraya küçük işler yapmaya değil, başarı hikayesi yazmaya geldik. Ballast Nedam, köprü ve tünel gibi altyapı projelerinde güçlü bir konumda. Bu bilgi birikimi ve Rönesans markası, farklı pazarlarda ve yeni coğrafyalarda da kullanılabilir. Bununla birlikte, önümüzdeki dört-beş yılın odak noktası, inşaat alanında en fazla umut vaat eden Hollanda olacak. Hedefimiz, 2019’da iş hacmimizi iki katına çıkarmak.”


Rakamlarla Amsterdam ArenA

1996

Açılış Tarihi

Ajax - Milan

Açılış karşılaşması

53.196 seyirci

Kapasite

1

Avrupa’nın çatısı açılabilen ilk stadyumu

35.000 m2

Stadyumun kapladığı toplam alan

150.000 ton

Stadyumun toplam ağırlığı

17.500 araç

Otopark kapasitesi


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


RÖNESANS Holding, Hollanda’daki şirketi Ballast Nedam ile “Amsterdam Arena” stadyumunda yenileme çalışmalarına başlıyor. Şirket 1993-1996 arasında inşa edilen Amsterdam Arena’nın kurucuları arasında da yer alıyor ve Amsterdam Arena ile imzalanmış bir kuruculuk anlaşması da bulunuyor.


DÜNYANIN EN İYİLERİNDEN

Amsterdam Arena CEO’su Henk Markerink, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz 20 yıl boyunca stadyumda kalite, inovasyon ve sürdürülebilirliğe yatırım yapmaya devam ettik. Bu büyük çaplı yenileme projesi de aynı vizyon çerçevesinde gerçekleşiyor. Yenileme projesi ile Arena, dünyanın en iyi futbol stadyumları liginde oynamaya devam edecek. Hedefimiz, Ballast Nedam ile ilk günden bu yana süregelen işbirliğimizin gelecekte de aynı şekilde devam etmesi” yorumlarını yaptı.


Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak ise, “Avrupa şehirlerinin en büyük projelerinde Rönesans imzası bulunması, sadece bizim için değil Türkiye için de gurur kaynağı. Bu büyük proje ile uluslararası çapta önemli bir imza daha attık. Rönesans Holding grup şirketlerinden Ballast Nedam’ın kurucuları arasında yer aldığı Amsterdam Arena ile değerli bir işbirliği içindeyiz. Bu işbirliğini geleceğe de taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.


3 AŞAMALI ÇALIŞMA

Arena 2020 adı verilen yenileme projesi toplam üç aşamadan oluşuyor. İlk aşama, stadyumun doğu kanadını kapsıyor. Birinci aşama çalışmalarının tamamlanmasının ardından başlayacak ikinci aşamada güney kanadı ve son aşamada ise kuzey kanadındaki çalışmalar tamamlanacak. 2020 projesi ile stadyumun birinci ve ikinci katlarındaki tribünlerinin ardında yer alan salonların da genişletilmesi öngörülüyor. Proje kapsamında ilave asansörler, tuvaletler, yiyecek-içecek noktaları ve yürüyen merdivenler de yapılacak. Böylece, stadyuma gelen misafirlere sunulan hizmetlerde önemli bir iyileşme sağlanması hedefleniyor. Stadyumdaki koltuk sayısı ise aynı kalacak. Diğer taraftan stadyumun görünümü de değişecek.


Hürriyet


Haber Star'da şu şekilde yer aldı


Türk müteahhitlik şirketleri dünyanın dört bir yanında inşa ettikleri projelerle adlarından sıkça söz ettiriyor. Öyle ki, dünyanın en büyük 225 müteahhitlik şirketinin 43 tanesi Türk şirketlerden oluşuyor. Dünyanın 23 farklı ülkesinde ana müteahhit ve yatırımcı olarak hizmet veren Rönesans Holding de, yurt dışında iş yapan Türk firmalarının başında geliyor. Rönesans Holding son olarak, bünyesindeki Ballast Nedam şirketi ile 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipleri arasında yer alan Amsterdam Arena Stadyumu’nun renovasyon işlerini üstlendi.


DÜNYANIN EN İYİLERİNDEN 

İmza töreninde konuşan Amsterdam Arena CEO’su Henk Markerink “Geçtiğimiz 20 yıl boyunca Arena, kalite, inovasyon ve sürdürülebilirliğe yatırım yapmaya devam etti. Bu büyük çaplı yenileme projesi de aynı vizyon çerçevesinde gerçekleşiyor. Yenileme projesi ile Arena, dünyanın en iyi futbol stadyumları liginde oynamaya devam edecek” açıklaması yaptı. 


GURUR KAYNAĞI OLDUK 

Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak ise “Avrupa şehirlerinin en büyük projelerinde Rönesans imzası bulunması, sadece bizim için değil Türkiye için de gurur kaynağı. Bu büyük proje ile uluslararası çapta önemli bir imza daha attık. Rönesans Holding grup şirketlerinden Ballast Nedam’ın kurucuları arasında yer aldığı Amsterdam Arena ile değerli bir iş birliği içindeyiz” dedi.


AVRUPA’NIN İLK ÜSTÜ AÇILIR STADI

1996  yılında açılan Arena, Avrupa’nın ilk üstü açılır stadyumu olma özelliği taşıyor. 2020 adı verilen yenileme projesi toplam üç aşamadan oluşuyor. İlk aşama, stadyumun doğu kanadını kapsıyor. Ballast Nedam bu aşamada, ayrıntılı mühendislik hizmetleri de sağlayacak. İkinci aşamada güney kanadı ve son aşamada ise kuzey kanadındaki çalışmalar tamamlanacak. 2020 Projesi ile stadyumun birinci ve ikinci katlarındaki tribünlerinin ardında yer alan holler genişleyecek. Proje kapsamında ilave asansörler, tuvaletler, yiyecek-içecek noktaları ve yürüyen merdivenler de yapılacak. Stadyuma gelen misafirlere sunulan hizmetlerde önemli bir iyileşme sağlanması hedefleniyor. Stadyumdaki 53 bin 502 olan koltuk sayısı ise aynı kalacak.


Star




Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Hollanda'nın simge stadyumu Amsterdam Arena'nın tarihindeki en geniş çaplı renovasyon çalışması, Rönesans Holding bünyesindeki inşaat şirketi Ballast Nedam tarafından yapılacak. Şirket, 1996 yılından bu yana faaliyet gösteren stadyumu, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na hazır hale getirilecek. Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erman Ilıcak, "Avrupa şehirlerinin en büyük projelerinde Rönesans imzası bulunması, sadece bizim için değil Türkiye için de gurur kaynağı. Bu büyük proje ile uluslararası çapta önemli bir imza daha attık" dedi. Proje ile stadyumun birinci ve ikinci katlarındaki tribünlerinin ardında yer alan hollerin genişletilmesi öngörülüyor. Proje kapsamında ilave asansörler, tuvaletler, yiyecek-içecek noktaları ve yürüyen merdivenler de yapüacak. Stadyumdaki koltuk sayısının ise aynı kalacağı açıklanırken, Amsterdam Arenanın görünümünün içbükeyken dışbükey olacağı ifade edildi



Sözcü


Geri Dön