29 / 04 / 2024

Anaokulu destek parası hesaplara yatıyor! Şimdi hemen kontrol edin...

Anaokulu destek parası hesaplara yatıyor! Şimdi hemen kontrol edin...

Devlet Türkiye'de bir ilk olan anaokulu destek ödemeleri için harekete geçti. Bu kapsamda açıklama yapan Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ödemelerin bu hafta hesaplara yatacağını açıkladı.



Anaokulu destek parası hesaplara yatıyor! Şimdi hemen kontrol edin...

ANAOKULU DESTEK PARASI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Anaokulu desteği için herhangi bir başvuru yapmanıza gerek yok. Sosyal yardım almak için ise e-Devlet üzerinden başvuru işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Destek Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı anaokullara kayıt olan çocuklara verilecek.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, NTV'de destek paketlerine yönelik soruları cevapladı. Anaokulu desteğine yönelik de açıklamalar yapan Yanık, "İlk ödemeyi bu hafta yapacağız. Sadece vatandaşlarımızın çocuklarını okula kaydettirmeli yeterli. Biz çocuklarımız için ödemeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na yapacağız" diye belirtti.

Birçok kişinin merak ettiği, 'Anaokulu destek ödemeleri ne zaman başlayacak ve yararlanma koşulları nedir?' sorusuna cevap veren Bakan Yanık açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"İlk ödemeyi bu hafta yapacağız. Sadece vatandaşlarımızın çocuklarını okula kaydettirmeleri yeterli. Biz çocuklarımız için ödemeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na yapacağız." Bu kapsamda; anaokulu destek ödemeleri bu hafta yapılacak. 

Öte yandan Bakan Yanık, sosyal desteğinden faydalanan ailelerdeki çocuklara yönelik ilave yardım sağlayacaklarını kaydetti. Yanık, "Çocuk Destek Bileşeni" kapsamında hanelerde yaşayan çocuk sayısına göre ailelere aylık 350 TL-650 TL aralığında destek vereceklerini ifade etti. Bakan Yanık, "Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız" diyerek yeni ödeme miktarını açıkladı.

Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank peş peşe zam yaptı! Emekli promosyonunda dev artış! Yeni rakamı hemen öğrenin...

Dolar bir uçtu pir uçtu! Yastık altında 1 dolar bile saklayanlar çabuk bakın ! 14 Ekim Cuma dolar/TL kuru


Geri Dön