28 / 04 / 2024

Ankara Bağlıca'da trafik çilesi!

Ankara Bağlıca'da trafik çilesi!

Bağlıca’da, yükselen binalar ve her geçen gün artan nüfus, trafiği de yansıdı. Bölgeyi kent merkezine bağlayan Bağlıca Bulvarı’nda sabahları 1 kilometrelik kuyruk oluşurken, sürücüler isyanda!



Ankara’nın son yıllarda hızla gelişen bölgelerinden Bağlıca’yı, kent merkezine bağlayan Bağlıca Bulvarı’nda oluşan trafik, sürücüleri isyan ettiriyor. 


Eskişehir Yolu’ndeki trafik akışını hızlandırmak amacıyla, Büyükşehir’in, “Bağlıca Kavşağı kesişiminde bekleme olmayacak” diyerek 2013’te açtığı kavşakta, aradan geçen 2 yıl sonra, bölgenin hızlı gelişiminin de etkisiyle yoğun trafik oluşuyor.


Ankara Hürriyet, Başkentlilerden gelen yoğun şikayet üzerine, önceki sabah 08.00 sıralarında Bağlıca Bulvarı ile köprülü kavşağı fotoğrafladı. Yaklaşık 1 kilometreyi bulan trafikte uzun süre beklemek durumunda kalan vatandaşlar, “Trafik sorunu daha da büyümeden çözüme kavuşturulmalı” dedi. Önlem alınmaması durumunda, Bağlıca Bulvarı’nın Ankaralı sürücülerin en çok şikayet ettiği kentin ana arterlerinden farkı kalmayacağını savunan sürücüler, “Bağlıca her geçen gün büyüyor ve nüfusu artıyor. Ancak, ulaşım için alternatifler düşünülüp, hayata geçirilmiyor. İki yıl önce Bağlıca’dan 10 dakikada Eskişehir Yolu’na ulaşabilen bir araç, bugün en az yarım saat trafikte çile çekiyor. Bazı günlerde bu süre 45 dakikayı bile buluyor” diye konuştu. 


EGO SEFERLERİ AKSIYOR


Sabah saatlerinde bölgede yaşanan trafik, en yakın metro istasyonu olan Koru’ya yolcuları taşıyan ring seferlerini de olumsuz etkiliyor. Ring sefer sürelerinin metroyla ulaşmak istedikleri yere ulaşırken harcadıkları süreden daha fazla olduğunu belirten vatandaşlar, “Ulaşım süremiz kısalsın diye metro yapıldı ancak metroya ulaşımımızı sağlayan yol bizim ulaşım süremizi uzatıyor” diyerek yetkililerden çözüm bekliyor.


Hürriyet Ankara




Geri Dön