02 / 05 / 2024

Ankara EMITT Fuarı'nda tanıtılacak!

Ankara EMITT Fuarı'nda tanıtılacak!

Ankara, bu yıl 19.'su düzenlenecek dünyanın 5. büyük turizm fuarı EMİTT 'e Ankara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda hazırlanıyor. Fuar 22-25 Ocak 2015 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek.



Başkent, 22-25 Ocak 2015 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMİTT) hazırlanıyor. Bu yıl 19.'su düzenlenecek fuarda,  Ankara  tarihi ve kültürel yönleri ile tanıtılacak. Hazırlık çalışmalarına ilişkin olarak 6 Ocak'ta bir toplantı yapıldı. Toplantıda, bu yıl EMITT'te hazırlanması planlanan Ankara standı ve sergilenecek görsellere ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. 


234 METREKARELİK ANKARA 

Ankara, TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde 234 metrekarelik bir alanda bulunan stantta, Ankara Kalkınma Ajansı, Büyükşehir canlı bir Ankara izlenimi sağlayacak standı ile katılacak. Ankara kiosku ile arka planı Ankara fotoğraflarından oluşan Ankara hatırası fotoğraf çektirme alanı oluşturacak ve hat sanatı gösterimleri düzenlenecek. 


Fuar süresince Nallıhan, ünlü iğne oyasını ve kozadan ipek çekimini, Kızılcahamam bazlama, tarhana ve erişte gibi yöresel ürünlerini, Beypazarı telkâri ustalarının el emeği ile oluşan ürünlerini, Büyükşehir Belediyesi ebru sanatını, Haymana ise deri sanatının nadide örneklerini sergileyecek. Ayrıca Ankara standına katılan diğer ilçelerin tarihi-kültürel zenginliklerini sergileyecekleri alanlar oluşturulacak. 


ŞAYIK: ÖNEMLİ BİR FIRSATTIR 

EMİTT Fuarıyla ilgili bilgi veren Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara Valiliği'nin öncülüğünde fuara katıldıklarını belirtti. Ankara'nın turizm potansiyelinin tanıtılması için tüm imkanların devreye sokulması gerektiğine dikkat çeken Şayık, "EMİTT Fuarı Ankara'nın tanıtımı açısından çok önemli bir fırsat" dedi. 

Belediyesi, Ankara İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve katılımcı ilçeler ile bir destinasyon halinde tanıtılacak. 


Habertürk Ankara


Geri Dön