30 / 04 / 2024

Ankara’da konut kira artış oranı yüzde 47,7'ye çıktı!

Ankara’da konut kira artış oranı yüzde 47,7'ye çıktı!

Başkent Ankara’da kira değişim oranının geçtiğimiz seneye oranla yüzde 47,7'ye çıktığı belirtildi.



Başkent Ankara’da 2020 ile 2021 yılları arasındaki kira artış oranları masaya yatırıldığında konut kira fiyatlarının enflasyonun üzerinde arttığını bildiren Gayrimenkul PR şirketi, başkent Ankara’daki artış yüzde 47,7’lere çıktığını belirtti.

Fiyatlar eğitim göçüyle katlandı

Türkiye'de satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki orantısız artışlarının temeli sebebinin 2020'de çıkartılan konut kredi faizlerinin meydana getirdiği suni alım ve kaos ortamı olduğunu belirten Gayrimenkul PR, başkent Ankara’da yaşanan değişimi masaya yatırdı.

Okulların yeniden açılması başkent Ankara’daki kiralık konutlara talebi artırdı. Başkent Ankara’daki yüksek yaşam kalitesi, rahat ulaşım imkanları ve canlı iş hayatı Ankara'ya olan göçü yüzde 35 artırdı. Sahil kentlerinde yaşamaktan sıkılanlar Ankara’daki iş hayatına ve evlerine döndü.

Ankara’da konut kira artış oranı yüzde 47,7 ye çıktı!

Düşük konut kredi faizlerinin sebep olduğu suni alımlar, başkent Ankara’daki konut stokunu azalttı. Yatırımcılar daha önceleri ticari gayrimenkul alırken, şimdi konut alıp kiraya vermeye başladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle evden çalışma modeline geçilmesiyle yaşam alanlarının fonksiyonları da arttı.

İnşaat maliyetlerinin hızla artması da müteahhitleri yeni konut üretimine karşı temkinli davranmaya itti. İnşaat firmaları tüketicilerin daha çok faydalanacağı evler ürettiğinde, kısa zamanda karlı ve haklı kazanç sağlayabilir

Ankara’da konut kira artış oranı yüzde 47,7 ye çıktı!

Başkentte 2020-2021 yılları arası kira değişim oranları

Çankaya: 62,2

Etimesgut: 55,2

Mamak: 50,8

Yenimahalle: 28,5

Keçiören: 37,8

Altındağ: 21,7

Gölbaşı: 51,7

Sincan: 22,3 

İstanbul'da kira fiyatları iki kat arttı!


Geri Dön