19 / 05 / 2024

Anne babalar isyanda! Özel okullarda o kalem cep yakıyor!

Anne babalar isyanda! Özel okullarda o kalem cep yakıyor!

Velilerin önemli bir bölümü bütçelerini zorlayarak çocuklarını daha iyi eğitim almaları için özel okullara gönderirken, özel okula ayrılan çeşitli kalemlerdeki masraflar ise aileleri zorluyor. Son olarak okulda yemek fiyatları ise uğradığı zamla dudak uçuklattı.



YÜZDE 200’ÜN ÜZERİNDE KÂR MARJI

Konu ile ilgili Habertürk'e açıklamalar yapan Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Başkanı Hüseyin Bozdağ,  açıklanan enflasyon rakamlarına karşılık gıdada enflasyonun yüzde 140’a çıktığını, üreticiler olarak kendilerinin  yine de 4 çeşit yemeği günlük 55-65 TL civarında sunabildiklerini kaydetti. Bozdağ, “Eğer okullar yemek fiyatlarında söylenen oranda artış yaparsa, yüzde 200’ün üzerinde kar marjı bırakıyor demek olur. Babası iş yerinde 60 TL ortalamaya yemek yiyen bir çocuğun ise günlük öğünü bu hesapla 195 TL’yi bulacak” dedi.

Anne babalar isyanda! Özel okullarda o kalem cep yakıyor!

OKUL ÜCRETLERİNE YAPILAN ZAM ÖĞRETMEN MAAŞLARINA YANSIMIYOR

Memur maaşlarına yapılan zam ile beraber en düşük devlet okulu öğretmen maaşı da 15 bin TL’ye yükseldi.  Ancak özel okul öğretmenleri, bu oranda bir artış ile karşılaşmadıklarını belirtiyor.  Özel okul ücretlerine gelen yüzde 60’lık zam, öğretmen maaşlarına ise uğramamış. Öğretmenlerin önemli bir kısmı asgari ücretle ya da bunun çok az bir miktar üzerinde maaşla çalışıyor.

Kur Korumalı’da şok eden gelişme! Adeta yere çakıldı! 

Kredi çekenler dikkat! Kimse bu detayı bilmiyor! O parayı geri alabilirsiniz!

O sektörden ihracat rekoru! ABD’ye de Türkiye’den gidiyor!

Karayollarına 20 yılda tam bu kadar yatırım yapıldı! Ulaşımda şimdi sıra hangi yatırımda?


Geri Dön