29 / 04 / 2024

Anneye erken emeklilik imkanı 10 soruda tüm detaylarıyla!

Anneye erken emeklilik imkanı 10 soruda tüm detaylarıyla!

Anne olan kadınlar doğum borçlanması yoluyla erken emeklilik imkanından faydalanabiliyor. Ayrıca engelli çocuğu olan kadınlarda ise yaş ve prim desteği imkanı sunuluyor. İşte annelerin erken emekli olmasını sağlayan formüller ve detayları...



6. Başvuru ne zaman yapılmalı?

Emeklilik yaşının tamamlanmasınandan önce yapılması daha yerinde olur. Çünkü bu zamana kadar çalışıp prim doldurulabilir. Fakat her sene ödeme tutarı yükseliyor, daha uygun ödeme yapmak istiyorsanız bugünkü şartlarda ödeme yapabilirsiniz.

7. Daha az süreyi borçlanma imkanı var mı?

Evet var. 2 senelik boşluğunuz olsa dahi eğer daha az prim gününe ihtiyac duyuyorsanız o kadar borçlanabilirsiniz. Bir çocuk için 720 gün sınırı gösteriyor. İstekte bulunan 30 gün de borçlanabilir.

Anneye erken emeklilik imkanı 10 soruda tüm detaylarıyla!

8. Ne kadar fiyat ödeniyor?

Doğum borçlanmasında en fazla ve en düşük bedeller brüt asgari ücret üzerinden hesaplanıyor. En az bedel bin 601 TL. Böylece bu sene bir aylık borçlanma için en az bin 601 TL ödenmesi gerekiyor. Üst limit ise bunun 7.5 katı olarak belirtiliyor. 

9. Evlat edinen de yararlanır mı? 

2 yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen SGK'lı kadınlarda doğum borçlanması yapabilir. Öte yandan evlat edinilen çocuğun biyolojik annesi de doğum borçlanması yapma hakkına sahip.

10. Engelli çocuğu olan anneler için sağlanan emeklilik imkanı nedir?

Türkiye'de engelli çocuğu olanlara erken emeklilik imkanı sağlanıyor. 1 Ekim 2008 tarihinden sonra çalışılan her döret senede bir sene prim eklenirken emeklilik yaşı da 1 senedüşüyor.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Emekli olmak isteyen kadınlara SSK'dan müjde!

Milyonlar dikkat! Hangi ödenek nasıl alınır?

Annelere erken emeklilik yolu açılıyor!

Bu şartları sağlayan emekli olabiliyor!

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön