23 / 07 / 2024

Antalya Genel Sekreterliği hizmet binası açıldı!

Antalya Genel Sekreterliği hizmet binası açıldı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: "En büyük amacımız nedir- EXPO 2016 Antalya vesilesiyle başta Antalya olmak üzere bütün Türkiye'yi dünyaya tanıtmaktır" dedi





Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker , EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreterliği hizmet binasının açılış törenine katıldı. Eker, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yakın zamanda uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapma konusunda önemli mesafe kat ettiğine değindi. EXPO için geçmiş yıllarda verilen çabanın olumlu sonuç verdiğini belirten Eker, EXPO'nun Türkiye tarihinde ilk defa Antalya'da düzenlenmesinin bu sürecin çok ama çok önemli bir aşaması olduğunu vurguladı. 

     Eker, gerek EXPO Yönetim Kurulu gerek EXPO Konseyi, gerek ajans, gerekse ofis olarak işbirliği içinde çalıştıklarını anlatarak, şöyle konuştu: 

     "Burada 2 bin 500 metrekarelik alanda genel sekreterlik, ofis faaliyetlerini yürütecek. Ankara'da da bir irtibat büromuz var. Genel sekreterliğin çalışmaları Antalya'dan yürütülecek. Öte taraftan hazırlıklar çerçevesinde EXPO sahasının altyapısının düzenlenmesi, bunun proje alanı olarak dizayn edilmesi için gerekli altyapının oluşturulması çalışmaları büyük bir hızla sürüyor. Önümüzdeki hafta sedde yapımıyla ilgili çalışmalar başlıyor. Diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımızın ortak çabasıyla bu hazırlıklar devam ediyor. Proje, sahanın projelendirilmesiyle ilgili bir, iki ay içinde belli bir safhaya gelmiş olacak. Bütün bu safhaları kamuoyuyla paylaşacağız. Alanın düzenlenmesi, altyapının inşası, suyu, yolu, seddesi, ulaşımı planlanıyor. Bir yandan ofis yapılıyor. Öte yandan en büyük amacımız nedir- EXPO 2016 Antalya vesilesiyle başta Antalya olmak üzere bütün Türkiye'yi dünyaya tanıtmaktır." 

     Bakan Eker, EXPO 2016'nın Antalya ve Türkiye'ye çok şey katacağına inancını dile getirdi. EXPO'nun ayrıca Antalya'nın daha güzel bir hale gelmesi, altyapısının, donanımının daha iyi noktalara taşınmasına da katkı sağlayacağına işaret eden Eker, hep birlikte düzenli şekilde çalıştıklarını söyledi. 

     

     -"Antalya, EXPO ile yeni bir lige atladı"- 

     

     Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, EXPO sürecinde büyük emek harcandığını kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin bu çalışmanın arkasında olduğunun altını çizen Altıparmak, EXPO ile Antalya'nın yeni bir lige atladığını belirtti. 

     AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak da 2011 Kasım ayında EXPO bayrağı teslim alındığından bu yana önemli bir aşama kaydedildiğini ifade etti. Badak, "Bu ofisin açılması da önemli bir kilometre taşı. Antalya Dünya EXPO'su faaliyetleri sayın Bakanımızın koordinasyonunda otobana çıkmış bulunuyor. Bugün itibarıyla EXPO otobanı hedefine hızla ilerleyecektir" dedi. 

     Konuşmaların ardından Bakan Eker, genel sekreterlik binasının açılış kurdelesini kesti. Eker, kız öğrencilerin keman dinletisinin ardından binayı gezdi. 

     Eker, daha sonra EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı. 

     

AA


Geri Dön