05 / 05 / 2024

Apple, Çin dışındaki tüm mağazalarını kapatacak!

Apple, Çin dışındaki tüm mağazalarını kapatacak!

Apple, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına önlem amacıyla Çin dışındaki tüm perakende mağazalarını 2 haftalık bir süreyle geçici olarak kapatma kararı aldı...



Teknoloji Apple, koronavirüs salgınına önlem amacıyla üm perakende mağazalarını 27 Mart tarihine kadar kapatacağını ve personellerinin evden çalışacağını duyurdu.

Habertürk'te yer alan habere göre; teknoloji devi Vuhan'da başlayan salgın sonrası bu ülkedeki fabrika ve mağazalarını da kapatan Apple, ardından koronavirüsten yoğun etkilenen İspanya ve İtalya için de mağazalarını kapatmıştı. Apple'ın Çin dışında 460 mağazası bulunuyor, en çok mağaza ise 270 adetle ABD'de.

Apple, yaptığı resmi açıklamayla Çin dışındaki tüm perakende mağazalarını 27 Mart tarihine kadar kapatacağını belirtti.

Apple CEO'su Tim Cook'un twitterdan paylaştığı ve şirketin resmi sitesinden yapılan yazılı açıklamada "Virüsün bulaşma riskini en aza indirmek için en etkili yöntem yoğunluğu azaltmak ve sosyal mesafeyi en üst düzeye çıkarmak."  ifadeleri yer aldı. Apple, Çin dışındaki mağazaların geçici olarak 14 gün boyunca kapatılacağını ve personelin uzaktan çalışacağı açıklandı.

Apple, Çin dışındaki tüm mağazalarını kapatacak!

Apple, Dünya Sağlık Örgütü'nün "pandemi" olarak tanımladığı koronavirüs (Covid-19) salgınının yoğun görüldüğü İtalya ve İspanya'da mağazalarını önlem için kapatmış. Çin hariç dünya genelinde 460 mağazası bulunan Apple'ın geçici kapatma kararından en fazla etkilenecek ülke ise 270 mağaza ABD olarak belirtildi.

Apple CEO'su Tim Cook, yaptığı açıklamada geçici olarak kapatılan tüm mağazalarda saatlik bazda çalışan tüm personelin normal ödeme alacağını ifade etti. Geçen hafta da dünya genelindeki pek çok ofiste Apple çalışanları evden çalışmaları için teşvik edilmişti.

 Apple, Çin dışındaki tüm mağazalarını kapatacak!

Ürünlerinin büyük çoğu Çin'deki tedarik zincirine bağlı olan Apple, koronavirüsten en şiddetli etkilenen şirketlerin başında yer alıyor. Fabrika kapatmalar ve üretimdeki gerileme sebebiyle iPhone ve iPad Pro gibi ürünlere olan talepte siparişler karşılanamaz duruma gelmiş, 2020 yılının 1. çeyreği için konulan 63 ila 67 milyar dolarlık hedefin tutturulamayacağını da belirtilmişti. Apple hisseleri buna rağmen Nasdaq'taki yüzde 12 düşüşe rağmen yüzde 5.3 gerileyerek pozitif ayrışmıştı. Mağaza kapatmaların gelirleri nasıl etkileyeceğine dair bir tahmin ise paylaşılması.

Apple Austin’de 1 milyar dolarlık yeni kampüs inşa ediyor!

 

 

 

 


Geri Dön