16 / 05 / 2024

Apple'da sular durulmuyor! Şimdi de eski çalışanı teknoloji çalmaya çalışmak ve Çin'e kaçmakla suçladı

Apple'da sular durulmuyor! Şimdi de eski çalışanı teknoloji çalmaya çalışmak ve Çin'e kaçmakla suçladı

ABD Adalet Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, eski bir Apple Inc mühendisini şirketin sürücüsüz arabalar da dahil olmak üzere otonom sistemlerle ilgili teknolojisini çalmaya çalışmak ve ardından Çin'e kaçmakla suçladığını söyledi.



Apple, dava hakkında yorum yapmaktan kaçındı

Adalet Bakanlığı, diğer iki davanın, Çinli rakiplere pazarlamak için ABD teknoloji şirketlerinin kaynak kodunu çalmakla suçlanan eski bir yazılım mühendisi ve İran'a kitle imha silahları ve balistik füzelerde kullanılan malzemeleri sağlamak için kurulan bir Çin ağıyla ilgili olduğunu söyledi.

New York, California ve Arizona'da açılan beş davayla ilgili olarak dört tutuklama yapıldı. Suçlamalar arasında ihracat ihlalleri, kaçakçılık ve ticari sırlar yer alıyor.

Adalet Bakanlığı'nın 2 numaralı yetkilisi Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco, Şubat ayında yeni kurulan saldırı gücünü, Amerikan teknolojisini yabancı düşmanlardan ve diğer ulusal güvenlik tehditlerinden korumak için ABD Ticaret Bakanlığı ile ortak bir çaba olarak adlandırdı.

Ticaret Departmanı geçen yıl, Çin'in belirli çipleri edinmesini engellemek için tasarlanmış bir manevrayla gelişmiş bilgi işlem ve yarı iletken bileşenlere yeni ihracat kontrolleri getirdi. Amerika Birleşik Devletleri ve diğer 37 ülkeden oluşan bir koalisyon da geçen yıl Ukrayna'yı işgaline yanıt olarak Rusya'ya ihracat kontrolleri uyguladı.

 Reuters

Hangi Apple Watch'un satın alınacağını nasıl seçersiniz?

Google, Aralık ayından itibaren etkin olmayan hesapları silecek

Buğday ve Arpa alım fiyatlarına gelen zam dudak uçuklattı!


Geri Dön