28 / 04 / 2024

Ara zam gören asgari ücret yine zayıf kaldı! Sadece 8 ay aştı

Ara zam gören asgari ücret yine zayıf kaldı! Sadece 8 ay aştı

Artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle asgari ücrete yapılan 'ara zam' açlık sınırını karşılamıyor. Asgari ücret son 222 ayda sadece 8 ay açlık sınırını aşabildi. Bunun 4 ayı da son üç senede yaşandı. İşte tüm detaylar...



Artan enflasyon ve hayat pahalılığı vatandaşın belini büküyor. Enflasyonda yaşanan artış son yıllarda asgari ücrete 'ara zam' yapılmasına da neden olsa da yapılan zam açlık sınırını karşılayamıyor. Son 18 yılda asgari ücret sadece 8 ayda açlık sınırını geçti. Kalan 214 ayda dört kişilik bir ailenin yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcamasını karşılamadı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön