05 / 05 / 2024

Ara zam maaşlara ne zaman yansıyacak? Asgari ücrette zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak?

Ara zam maaşlara ne zaman yansıyacak? Asgari ücrette zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak?

Milyonlarca vatandaş ara zammın maaşlara ne zaman yansıyacağını merak ediyor. Yurttaşlar, ¨Yeni asgari ücrete yapılan ara zam maaşlara ne zaman yansıyacak?¨ sorusunun yanıtını arıyor. Peki, yeni ara zamlı asgari ücret hesaplara ne zaman yatacak? İşte detaylar…



ARA ZAM ASGARİ ÜCRETLİNİN MAAŞINA NE ZAMAN YANSIYACAK?

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla asgari ücret yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklik şöyle oldu:

"Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun kararında başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği takdirde Resmi Gazete'de yayımlanan komisyonun belirlediği ücret kararı, yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer."

Yani bu düzenlemeye göre 1 Temmuz’dan itibaren maaşlar, her gün yeni asgari ücretle hesaplanıyor. Böylelikle ağustos ayında milyonlarca emekçiye ödenecek maaşlara ara zam yansıtılacak.

Ara zam maaşlara ne zaman yansıyacak? Asgari ücrette zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak?

ARA ZAMLA BİRLİKTE ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete Temmuz 2022’de yapılan ara zamma dair şu ifadeleri kullandı:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın asgari ücretin tüm taraflarıyla beraber yürüttüğü çalışmalar sonucunda yeni bir asgari ücret rakamı belirledik. 2022 Temmuz ayından itibaren geçerli olacak şekilde asgari ücrete yüzde 30 oranında bir ara zam yapıyoruz. Böylelikle yeni asgari ücret, net 5 bin 500 TL olacak. İşçi başına işverenlere de 100 TL destek verilecek."

27 bin 500 lira maaşla binlerce işçi alımı başladı! Almanya işçi alım ilanıyla işe ihtiyacı olanlara büyük piyango

Asgari ücrete ek zam sonrası gelecek yeni zammı Fatih Portakal açıkladı! Rakamı duyanların ağzı açık kalacak

Bayramdan sonra yüzde 30 zam şoku! Bayramdan sonra hangi ürünlere zam gelecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön