13 / 05 / 2024

Arabanızın deposunu fulleyin! Kritik gün yarın…

Arabanızın deposunu fulleyin! Kritik gün yarın…

AB ülkelerinden yeni karar... Rusya'dan deniz yoluyla yapılan ham petrol ithalatına ambargo uygulanıyordu. AB ülkeleri uygulanan ambargonun benzerini Rus rafineri petrol ürünlerine uygulamaya hazırlanıyor. Aynı zamanda G7 ülkeleri ve AB ülkelerinde de tavan fiyat uygulamasına geçilecek.



"EN ÇOK DİZEL PAZARINI ETKİLEYECEK"

İngiltere Merkezli Danışmanlık Şirketi Crystol Energy Üst Yöneticisi Carole Nakhle, yaptırımların, ancak Rusya’nın bu ürünlerden elde ettiği geliri "baltaladığı" ve ekonomik büyümesini negatif yönlü etkilediği durumda başarılı sayılabileceğini söyledi.

Arabanızın deposunu fulleyin! Kritik gün yarın…

Nakhle, Uluslararası Para Fonu’nun Rus ekonomisine yönelik büyüme beklentisini yukarı yönlü revize ettiğini anımsatarak, bu istenmeyen sonucun önüne geçebilmek için petrol fiyatlarında ani artışlara sebep olacak adımlardan uzak durulması gerektiğini belirtti.

Yeni yaptırım uygulamasının muhtemel etkilerini şimdiden tahmin etmenin güç olduğuna ancak ham petrol ve petrol ürünleri ticaretinin doğası gereği negatif etkilerinin görüleceğine dikkati çeken Nakhle, "Yine de bu yaptırımlar en çok dizel pazarını etkileyecek. Dizel olmadan bazı ekonomilerin işlevini sürdürmesi olanaksız." değerlendirmesinde bulundu.

Nakhle, Rusya’nın karşı adım olarak yaptırıma taraf olan ülkelere petrol ve petrol ürünleri ihracatını yasaklamasının petrol fiyatlarına olası etkisinin arzın diğer alıcılara yönlendirilip yönlendirilmediğine bağlı olduğunu kaydetti.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 5 Şubat 2023 tarihinde saat 19.51'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,83 Türk Lirası, Euro 20,37 Türk Lirası, altının gramı ise bin 128 Türk Lirası değerinde.

“Pişman olursunuz” diyen Selçuk Geçer’den tarihi dolar uyarısı!

İslam Memiş paylaştı: İşte doların coşacağı tarih!

EYT'de şartlar belli oldu! İşte Meclis'e gelen kanun teklifi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön