18 / 05 / 2024

Araç sahipleri Dikkat! Bakanlıktan yeni akaryakıt Kararı!

Araç sahipleri Dikkat! Bakanlıktan yeni akaryakıt Kararı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan yeni kararla akaryakıt sektöründe göze çarpan kayıt dışılığın önüne geçilecek. 



Akaryakıtta Sahte Belgecilik Son Buluyor!

Uygulamaya konacak olan yeni sistem ile beraber ticari araçların depo ağzında plaka bilgisinin içerdiği elektronik etiketler koyulacak. Güncellenen  yakıt pompası ile beraber etikette yer alan bilgiler okuyucu vesilesi ile tespit edilerek alınan akaryakıt miktarı ve ücret bilgisi yeni nesil ödeme cihazlarıyla beraber otomasyon sistemlerine otomatik olarak aktarılacak.

Üzerinde çalışılan uygulama ile beraber kaydedici cihaz fişlerini gider olarak dikkate alabilirken aynı zamanda araç plakalarının manuel yazılasının önüne koyulacak. Piyasada usul olmayan fatura kullanımının da önüne geçilecek.

Araç sahipleri Dikkat! Bakanlıktan yeni akaryakıt Kararı!


Yeni Uygulama Duyuruldu!

İlan edilen yeni uygulama ile beraber sistem dahilinde kullanılması planlanan elektronik etiket, elektronik etiket okuyuculu pompa ile beraber sistemin teknik
 ayrıntılarının açıklanması bekleniyor. Yapılan ekipmanlar ise ilk olarak test aşamasında geçecek. Bakanlık aracılığı ile tasdik edilmeyen ekipmanlar ise istasyonlarda olmayacak. 
Akaryakıt sektöründeki kayıt dışılığın önüne geçilmesi adına geliştirilen uygulama ile beraber sahte belge düzenlemesine de karşı gelinecek.


Geri Dön