08 / 07 / 2024

Araç sahipleri dikkat! Umursamazlık yapan 40 bin lirasından olur

Araç sahipleri dikkat! Umursamazlık yapan 40 bin lirasından olur

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte araç sahiplerinin bakım derdi baş gösterdi. İstanbul Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Metin Bakacak kış bakımıyla ilgili, "Araba sahipleri kış bakımlarını yaptırmadığı taktirde 40 bin liraya kadar masrafla karşı karşıya kalınabilir." dedi.



"BU BAKIMLARI YAPTIRANLAR KIŞI GÖNÜL RAHATLIĞIYLA GEÇİRİR"

Bakacak, kış öncesi kaptırılması gereken bakımları tek tek sıralayarak, "Kışa girerken sürücülerin öncelikle yağ bakımı yaptırması, cam suyuna baktırması lazım. daha sonra muhakkak antifrizlerini ölçtürmesi, sileceklerinin lastiklerini değiştirmesi, fren balatalarına baktırması, kış lastiklerini taktırması lazım. Eğer kış öncesi araç sahipleri bu bakımlarını yaptırırsa kış ayını gönül rahatlığıyla geçirebilir." ifadelerini kullandı.

HAYAT KURTARACAK UYARI

Öte yandan Bakacak sürücüler için hayati öneme sahip bir uyarıda bulanarak, "Yaptırılan bakımların yanında araç sahiplerinin kış ayında araç depolarını da dolu tutması gerekiyor. Çünkü herhangi bir yolda kalma durumunda ısınmak için depodaki yakıtın kullanılacağından dolayı deponun dolu tutulması hayati önem sağlıyor." dedi.


Geri Dön