30 / 07 / 2024

Araç sahiplerini kara kara düşündüren gelişme! 13 bin TL oldu

Araç sahiplerini kara kara düşündüren gelişme! 13 bin TL oldu

Trafik sigorta primi ve kasko fiyatlarındaki artış devam ederken çok kritik detaylar ortaya çıkıyor. Kaza yapan ve kusurlu sürücüler 13 bin liraya kadar trafik sigorta primi ödemesi ile karşı karşıya kalacak. İşte tüm detaylar...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


KASKO VE TRAFİK SİGORTASINA BÜYÜK ZAM
Araç kaskosunda poliçe bedelleri 5-6 kat artarken, zorunlu trafik sigortası ise ikiye katlanmış durumda. Bu oranlar yeni yıl ile beraber daha da artacak. Trafik sigortasında bu oranın araç fiyatlarının artması, döviz kurunun yükselmesi, yedek parça fiyatlarının artması ve asgari ücret zammı ile yüzde 70’lere yaklaşması bekleniyor. Kaskoda ise yüzde 50 ile yüzde 100 arasında prim artışı olabileceği ifade ediliyor.

İYİ SÜRÜCÜYE YÜZDE 50 İNDİRİM, KÖTÜYE YÜZDE 200 ZAM
Bu kapsamda vatandaşların artışlardan etkilenmemesi için kritik bir karar alındı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) trafik sigorta primlerinde dinamik basamak yöntemine geçildiğini duyurdu. Yeni uygulamada 0 çok riskli sürücüler ve 8 çok iyi sürücüler basamağı getirildi. 5 yıl kaza yapmayan ve 8’inci basamakta olan sürücülere yüzde 50 indirim yapılacakken, 0’ıncı basamakta bulunanların trafik sigorta primlerine yüzde 200 zam gelecek. Her basamak kendi içinde değerlendirilecek.


Geri Dön