30 / 04 / 2024

Araç sahiplerini kara kara düşündürüyor! Artan maliyetlere karşı uzmanlardan hayati öneriler

Araç sahiplerini kara kara düşündürüyor! Artan maliyetlere karşı uzmanlardan hayati öneriler

Pandemi ve ardından global çapta yaşanan gelişmeler, döviz kurundaki dalgalanmalar, yedek parça ve işçilik maliyetlerini artırdı. Bu durum kasko maaliyetlerinin geçen yıla göre artmasını beraberinde getirdi. İşte buna karşı uzmanlardan öneriler...



‘Kara Taşıtları Sigortası’ veya kısa adıyla kasko sigortasının; bir aracın kaza yapması, yanması, kötü niyetli hareket, çalınması ya da çalınma girişimi gibi çok sayıda riske karşı koruma sağladığını belirten Sylvain Ducros, "Araçlarda meydana gelen ufak hasarlar dahi kasko yaptırmaktan daha pahalıya mal olabiliyor. Özellikle araç sayısının yoğun olduğu bölgelerdeki aktif kaza riskini de göz önünde bulundurduğumuz takdirde, kasko sigortası yaptırmanın önemi bir kez daha anlaşılıyor. Son dönemlerde kasko sigortalarına gelen zamlar sebebiyle milyonlarca araç sahibi kasko sigortası olmadan yola çıkıyor. Ancak bu olumsuz tabloyu tersine çevirecek çözümler mevcut" dedi.

“KASKO SİGORTASI GÜNÜMÜZDE EN ÇOK TALEP GÖREN SİGORTA TÜRLERİ ARASINDA YER ALIYOR” 

Her türlü riske karşı araç sahiplerini güvence altına alan kasko sigortasının, günümüzde en çok talep gören sigorta türleri arasında yer aldığını ifade eden Sylvain Ducros, "Modüler kasko sigorta ürünleri ise günümüzde bütçe ve müşteri ihtiyaçlarına göre şekillenen özel poliçeler oluşturabilme imkanının yanı sıra hızlı ve zahmetsizce sigorta alma deneyimi sunuyor. Modüler sigorta ürünleri, sunduğu teminat paketlerinin yanı sıra sigortalıya ekstra indirim opsiyonları da sağlıyor" ifadelerini kullandı. 


Geri Dön