29 / 04 / 2024

23 - 09 - 2017 Tarihli arşiv haberleri - 96 Haber

Konya Karargâh Müzesi açılıyor!

Konya Batı Cephesi Karargâh Müzesi Pazartesi günü ziyarete açılıyor. Müze 25 Eylül 2017'den itibaren hizmete girecek.

Bağdat Caddesi'ne yeni mağazalar açılıyor!

Son zamanlarda kapanan mağazalarla gündeme gelen Bağdat Caddesi eski günlerine geri dönüyor. Açılmaya hazırlanan yeni mağazalar Cadde'yi eski günlerine dönmeye hazırlıyor.

İBB, 4 Ekim'de 5 arsayı satışa çıkarıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mesken Müdürlüğü tarafından 5 arsa 4 Ekim 2017 Çarşamba günü satışa çıkarılıyor.

Yunusemre'de dönüşüm planları onay bekliyor!

Türkiye’ye örnek olacak bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmeye hazırlanan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bakanlığa gönderilen planların yılsonuna kadar onaylanmasını beklediklerini söyledi.

Nevşehir'de devre mülk mağdurları eylem yaptı!

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde devre mülk satışı yapan termal tesis tarafından mağdur edildiklerini öne süren grup, protesto gösterisi düzenledi.

Kastamonu'ya 3 yılda 140 milyon TL yatırım yaptık!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 228 kategoride toplam 957 proje üzerinde çalıştıklarını, üç yıl içinde toplam 140 milyon TL’yi aşan yatırım gerçekleştirdiklerini ve Kastamonu için özel projelerinin süreceğini söylüyor...

Konutta sosyal dönüşüm zamanı!

Habertürk Gazetesi köşe yazarlarından Erdem Aktürk bugünki yazısında, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin'in sosyal dönüşüm hakkında açıklamalarını ele aldı.

Şehri Şahane projesi Kastamonu'da yükseliyor!

Tecrübeli inşaat firması Yavuz Holding tarafından Kastamonu’da inşa edilmekte olan Şehri Şahane projesi, konumu, manzarası, inşaat kalitesi ve sosyal donatı olanaklarıyla dikkat çekiyor...

TOKİ Ankara Saraycık 502 konut ihalesi yarın!

TOKİ Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 3.Bölge 2.Etap 502 Adet Konut 1 Adet 32 Derslikli İ.Ö.O, 1 Adet Otopark İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın yapılacak.

Akıllı şehir güvenli şehir mi?

Dünyada pek çok şehir artık ‘akıllı’ olarak adlandırılıyor. İstanbul da sırada... Akıllı şehir teknolojileri kendi ekonomisini de oluşturmuş durumda. Dünyada 2021 ’e kadar bu alana ayrılacak bütçe 1.5 trilyon doları bulacak...

İnşaat yatırımları hız kesmiyor!

Türkiye istatistik Kurumu (TÜlK) 2017’nin ikinci çeyrek dönemine ilişkin milli gelir verilerine göre ikinci çeyrekteki büyümenin büyük ölçüde inşaat yatırımlarından kaynaklandığı görülüyor.

TOKİ Ankara Sincan 1000 konut ihalesi 26 Eylül'de!

TOKİ Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2 Bölge 1 Etap 1000 Adet Konut, 2 Adet Ticaret Merkezi, 1 Adet Mescit ve 1 Adet Kapalı Otopark İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi ihalesi 26 Eylül'de yapılacak.

Kepez kentsel dönüşüm projesinde son durum!

Türkiye'nin en büyüğü olan ‘Kepez Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi’ İle Antalya yeni bir cazibe merkezine kavuşuyor. İşte detaylar...

Gözalan Group-Ferko ortaklığından 80 milyon dolarlık proje!

Gözalan Group'un perakende dışında da yatırımları var. Bunlardan biri Ünisite. Ferko inşaat ile ortaklığında İstanbul Göktürk'te hayata geçirilecek proje için 80 milyon dolar yatırım yapılacak. Projenin 2021'de bitmesi planlanıyor.

Türkiye'nin büyümesinde en çok katkıyı inşaat sektörü sağladı!

2017 yılının birinci çeyreğinde yüzde 5.2 büyüyen Türkiye ekonomisi, ikinci çeyrekte de yüzde 5.1 büyüdü. Büyümeye en büyük katkıyı inşaat yatırımları ve ihracat verdi...

Çanakkale 1915 köprüsü Marmara'ya değer katacak!

Mart ayında temeli atılan Çanakkale 1915 Köprüsü dünyanın en uzun köprülerinden biri olacak. Köprü devreye alındığında Marmara Bölgesi’nin ring halinde dolaşılmasını sağlayacak olan otoyol projesinin son ayağı da tamamlanacak.

Meram Aksinne Mahallesi'nde dönüşüm başladı!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesinin önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Aksinne Mahallesinde de çalışmalar devam ediyor. Anlaşma ve tapu devirleri tamamlanan binaların yıkım çalışmaları hız kazandı.

Konutta vergi indirimi için son hafta!

Ekonomiyi canlandırmayı amaçlayan ve vatandaşlarını cebini rahatlatan beyaz eşya, mobilya ile konut sektörlerindeki vergi indirimlerinde son haftaya girildi.

ÇATIDER'den Yangından Korunma Haftası'na özel uyarı!

Türkiye’de ihmal ve hatalı uygulama nedeniyle her yıl çok sayıda çatı ve bacada yangın çıkıyor. 2017 yılının ilk 8 ayında İstanbul’da 823, Ankara’da 289 ve İzmir’de 177 baca ve çatı yangını çıktı.

Kartal Park 34'te 60 ay 0 faiz imkanı!

Demir Yapı Organizasyon, Hak Yapı, İsmail Demirtaş Beton tarafından hayata geçirilen Kartal Park 34'te 60 ay 0 faiz imkanı ile daire sahibi olunabiliyor.

Kanal İstanbul güzergahında konut fiyatları yükseldi!

Emlak piyasasının kalbi, yeni İstanbul olarak adlandırılan Kanal İstanbul güzergahında atmaya başladı.

Ortak alanlar sigortalanıyor!

Doğa Sigorta, 'Ortak Alan Paket Poliçesi' ile ortak alanlarımızı bizler için güvence altına alıyor. Peki ortak alanlar nasıl sigortalanır?

Adıyaman'da 300 yataklı hastanenin proje ihalesi yapıldı!

Adıyaman Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş, 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin proje ihalesinin yapıldığını açıkladı.

Turgutlu'daki dev tesis Ekim'de hizmete giriyor!

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin Ergenekon Mahallesindeki kapalı yüzme havuzu ve spor salonunda incelemelerde bulundu. Açılışan hazırlanan dev tesis için Ekim ayı içerisinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de katılacağı tören yapılacak.

TOKİ Kütahya Emet 219 konut ihalesi 6 Kasım'da!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Kütahya İli, Emet İlçesi'nde yeni konut üretimine başlıyor. TOKİ Kütahya Emet 219 konut için ihale tarihi belirlendi.

Hotelya üretiminin yüzde 60’ını yurtdışına yapıyor!

Dünyaca ünlü otel zincirleri, restoran, AVM ve mağazalar için sabit ve hareketli mobilya üretimi yapan Hotelya'nın üretimlerinin yaklaşık yüzde 60’ı yurtdışı için yapılıyor.

Uşak'a bin konutluk TOKİ projesi müjdesi!

Sanayi bölgesinden konut ve ticari alana dönüşümü içeren bir projeyi yaşama geçirerek yine bir ilke imza attıklarını belirten Başkan Cahan, “Dar gelirli ve emeklilere yönelik bin konutluk bir TOKİ projesi de yapacağız” dedi

Sancaktepe’de 71 hak sahibi tapusuna kavuştu!

Sancaktepe’de 71 hak sahibine tapuları düzenlenen törenle teslim edildi. Törene katılan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Komşularımız, İnşallah en kısa içerisinde depreme dayanıklı binalarda, daha konforlu binalarda oturma şansını yakalamış olurlar” dedi.

Torbalı Belediyesi yeni binasına kavuşuyor!

Torbalı Belediyesi, eski belediye binasının yerine yaptıracağı modern binanın ihalesini tamamladı.

TOKİ Konya Ahırlı ve Yalıhüyük 180 konut ihalesi 12 Ekim'de!

TOKİ tarafından Konya'nın Ahırlı ve Yalıhüyük ilçelerinde toplam 180 daire inşa edilecek. TOKİ Konya Ahırlı ve Yalıhüyük 180 konut ihalesi 12 Ekim'de yapılacak.