04 / 05 / 2024

16 - 05 - 2019 Tarihli arşiv haberleri - 106 Haber

Emekliye 600 lira kira yardımı yapılsın teklifi!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığı'na sunduğu 2 ayrı kanun teklifiyle emeklilere ayda 600 lira da kira yardımı yapılmasını talep etti.

Eminevim Ramazan'da 55 bin müşterisiyle buluşacak!

Geliştirdiği 'Elbirliği Sistemi' ile müşterilerine faizsiz ev ve otomobil sahibi olma fırsatı sunan Eminevim, Ramazan ayı boyunca 55 bin müşterisiyle bir araya gelecek.

KÖY Alaçatı Taş Evleri’nde Mayıs ayına özel fırsatlar!

KÖY Alaçatı Taş Evleri,‘’Başka Bir Yaşam Mümkün’’ felsefesiyle ayrıcalıklı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Emekliye düşük taksitli konut imkanı!

Devlet, yoksul, bakıma muhtaç, kimsesi olmayan yaşlılar için birçok destek veriliyor. TOKİ ve Türkiye Emekliler Derneği emekliler için düşük taksitli konut imkanı sunuyor.

Özak GYO'nun sermayesi 364 milyon TL'ye çıkarıldı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın çıkarılmış sermayesinin 1 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 250 milyon TL'den 364 milyon TL'ye çıkarılmasına karar verildi...

Tarihi Çorlulu Ali Paşa Medresesi kafe oldu!

300 yıl önce inşa edilen Beyazıt’taki tarihi Çorlulu Ali Paşa Medresesi, zamanla nargile kafeye dönüştürüldü.

Rusya'da protestolara neden olan kilise inşaatı durduruldu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin 4. büyük şehri Yekaterinburg'da kent merkezinde yer alan bir parkta yapılması planlanan ve günlerdir protesto gösterilerine neden olan kilise inşaatı için halk oylaması yapılmasını istedi.

Kale Kilit’in acı günü! Sadık Özgür vefat etti!

Kale Kilit’in kurucusu 89 yaşındaki iş insanı Sadık Özgür, vefat etti.

Dilovası OSB'de 21 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Gebze 1. İcra Dairesi Müdürlüğü, Kocaeli İl, Gebze İlçe, Muallim Köyü 419 ada, 1 parselde yer alan fabrikayı 21 milyon 97 bin 174 TL'ye icradan satışa çıkardı...

İmar barışından 19 milyar TL geldi!

Tektaş İmar Barışı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Çatalkaya, "İmar Barışı’na başvurular için 15 Haziran, ödemeler için ise 30 Haziran son gün olacak. Şu ana kadar 10 milyon adet başvuru yapıldı ve 19 milyar liralık gelir elde edildi" dedi..

850 yıllık Notre Dame'ye havuzlu çatı önerisi!

Geçtiğimiz ay çıkan yangın sonrası önemli bir kısmı yanan ve tarihi kulesi çöken 850 yıllık Notre Dame Katedrali'e havuzlu çatı yapılması önerildi.

Duygu Şarışın evi terk etti!

Çağatay Ulusoy’un sevgilisi oyuncu Duygu Şarışın, yaşadıkları tartışma sonrası birlikte oturdukları Zekeriyaköy’deki evi terk etti.

Çin’de bina çöktü: Çok sayıda ölü var!

Çin’in Şanghay şehrinde bir fabrikanın ek binası çöktü. Çökme sonucunda ölü sayısı 10’a yükseldi.

Türk aile yüzde 200, İngiliz aile yüzde 38 faiz ödüyor!

Türkiye'de bir aile satın almak istediği konut için çektiği kredi tutarının iki katı faiz öderken, bir İngiliz aile ise çektiği kredi tutarının yüzde 38'ini faiz olarak ödüyor.

Konut kredisi faiz oranları yükseldi, konut satışları düştü!

Mart ayında uygulanan konut kredisi kampanyaları ile kısmen artan konut satışları Nisan’da konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi ile sert düştü. İpotekli konut satışları yüzde 61 azaldı...

TMSF, Baranlı A.Ş.'nin Kocaeli'deki yurt binasını satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, TMSF Baranlı A.Ş.'nin Kocaeli'deki yurt binası ve arsasını satışa çıkardı.

Louvre Müzesi'ndeki piramitin Çinli mimarı Pei öldü!

Louvre Müzesi'nin piramitini tasarlayan Çinli mimar I M Pei, 102 yaşında hayatını kaybetti. Pei'nin tasarımları, geometrik hassasiyet, yalın yüzeyler ve doğal ışık bütünleşmesi ile biliniyordu.

TMSF, Akköprülü Otomotiv'in Van'daki arsasını satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Akköprülü Otomotiv A.Ş'nin Van'daki arsasını satışa çıkardı.

İzmir’de Nisan ayında 4 bin 797 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü verilerine göre; nisan ayında konut satışları yüzde 25,3 oranında azaldı. 

İnşaat patronları da seçim sonrasını bekliyor!

Mart ayında toparlanma sinyali veren konut sektöründe Nisan ayında beklenen olmadı. Ekonomideki belirsizlik konut satışlarına yansıdı.

Profesyonel bina yönetimin yararları!

Bursa İhsaniye Altın Emlak'tan Münür Şenay, sitelerin ve çok katlı binaların profesyonel yönetim firmaları tarafından yönetilmesinin ihtiyaç ve zorunluluk haline geldiğini söylüyor..

TMSF, Bank Asya'nın Bolu'daki fabrikasını satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin Bolu Gerede'de yer alan gayrimenkulünü satışa çıkardı.

Türkiye yabancıya konut satışında rekor kırdı!

Son yıllarda Türkiye'de yabancıya konut satışları yükselme kaydetmişti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK)  açıkladığı verilere göre; Nisan ayında yabancıya konut satışında rekor kırıldı. 

Konutta nakit satış avantajı!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, ''Nakit satıştan kaynaklanan indirim oranını da kullanan vatandaşlar, yüzde 20-35 seviyelerine varan avantajlı fiyatlardan gayrimenkul sahibi oldu'' dedi.

Sarıyer Büyükdere Mahallesi'nde 7 milyon TL'ye icradan satılık bina!

İstanbul 10. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Büyükdere Mahallesi Çayırbaşı ve Hacet Mevkii'nde yer alan 6 katlı apartmanı 7 milyon TL'ye icradan satıyor...

Sivas'ta 16.4 milyon TL'ye satılık 4 gayrimenkul!

Sivas Belediye Başkanlığı, Sivas Kılavuz ve Kardeşler mahallelerinde yer alan 4 gayrimenkulü 16 milyon 356 bin 43 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Yaşar Altıparmak, Yeşil GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Altıparmak, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ise Cengiz Dilli oldu...

ABD'de konut başlangıçları Nisan'da yüzde 5.7 arttı!

Ticaret Bakanlığı verilerine göre, ABD'de konut başlangıçları Nisan ayında yıllık yüzde 5.7 artış göstererek 1.24 milyona ulaştı.

Yeşil GYO idari para cezasının iptal edilmesi davasında son durum!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 77 ve 78'ci maddeleri uyarınca verilen idari para cezasının iptal edilmesi ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin karar verilmesi talebi ile 7 Kasım 2018 tarihinde dava açtı. Duruşma günü henüz verilmedi....

Manisa Beyaz Fil binasının yıkım kararı durduruldu! 

Manisa'da bulunan ve Cumhuriyet döneminin simge yapılarından olan Beyaz Fil binasının tescil kararı kaldırılacaktı. Ancak sürdürülen hukuksal mücadele sonucu karardan vazgeçildi.