02 / 05 / 2024

Arslanlı, alçı üretimini iki katına çıkarma hedefinde!

Arslanlı, alçı üretimini iki katına çıkarma hedefinde!

Yönetim Kurulu Üyesi Asilhan Arslan, "Hammaddeye yakın üretim tesisi veya mevcut tesisimize ikinci bir fırın ilavesi ile alçı üretimimizi 1000 ton/güne çıkarmak hedeflerimiz arasında" dedi




Aralçı markası ile yedi çeşit ürünü, 500 ton/gün kapasite ile işlediklerini kaydeden Yönetim Kurulu Üyesi Asilhan Arslan, "Hammaddeye yakın üretim tesisi veya mevcut tesisimize ikinci bir fırın ilavesi ile alçı üretimimizi 1000 ton/güne çıkarmak hedeflerimiz arasında" dedi Yılı yüzde 20 büyüme ile tamamlayan Arslanlı Alçı ve Hammaddeleri Ticaret Sanayi, Aralçı markası ile gerçekleştirdiği alçı üretimini artırmak amacıyla tesis yatırımı planlıyor. Yedi çeşit ürününü 500 ton/gün kapasite ile işleyen firma, üretim tesisi ya da mevcut tesise ikinci fırın ilavesi ile üretimini 1000 ton/güne çıkarma hedefinde. 

Arslanlı Yönetim Kurulu Üyesi Asilhan Arslan, inşaat, madencilik, sanayi ve imalat sektörlerindeki faaliyetlerine 2005 yılında alçı, 2009 yılında da yapı kimyasalları üretimini ekleyen firmanın, 2011 yılında bir önceki yıla göre yüzde 40, 2012'de yüzde 20,2013'te de yine yüzde 20 büyüdüğünü söyledi. Arslanlı Alçı'nm 2005 yılında Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 5 bin 200 metrekare alanda kurulduğunu, halen bünyesinde 40 tanesi marka tescüli 69 ürünü topladığmı ifade eden Arslan, firmanın 35 ilde, 25 ülkede 120 bayi ile hizmet verdiğini dile getirdi. Asilhan Arslan, "Bölgede, sektörümüzde bu kadar geniş ürün gamma sahip üretim yapan ve pazarlayan başka bir tesis bulunmuyor. TSE, ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, CE, SONCAP belgelerine sahip olan firmamız, Arslanlı, Aralçı, Arkim, Artherm, Arcalcite gibi markaları çatısı altında toplayarak Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) mükemmellik modelini kendine hedef seçmiştir. Bu yapımızla özellikle hem bölgemizde hem de ulusal düzeyde, özel kesim, kamu kesimi ve inşaat sektöründe güçlü bir tedarikçi olarak çalışmalarımıza ve büyümeye devam eden bir yapıya sahip durumdayız. Hedefimiz, sürdürülebilir kârlı büyümeyi, Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları ile birlikte gerçekleştirmektir" diye konuştu. 

Arkim markası ile 48 çeşit ürüne sahip Aralçı markası ile güçlü hammadde rezervlerine sahip olduklarını ve tam otomasyonlu tesislerinde yedi çeşit ürünü, 500 ton/gün kapasite ile işlediklerini kaydeden Asilhan Arslan, "Hammaddeye yakın üretim tesisi veya mevcut tesisimize ikinci bir finn ilavesi ile alçı üretimimizi 1000 ton/ güne çıkarmak kısa vadeli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Arkim markası ile kendi Ar-Ge birimimizin geliştirdiği 48 ürünle hizmet veren şirketimiz, her türlü yapıştırıcılar, tamir harçları, sıvalar, ısı yalıtım sıvalan, poliüretan ve polmer esaslı su yalıtım malzemeleri, derz dolgular, mineral esaslı dış cephe boyalan, beton katkı malzemeleri, kalıp ayıncı ürünler gibi çok geniş ürün yelpazesine sahip. Arkim markası ile yapı kimyasallan toz grubunda üretim kapasitemiz 250 ton/gün, srvı grubunda 50 ton/ gün" açıklamasını yaptı. 

Arcalcite markaları ile güçlü hammadde rezervine sahip olma avantajım kullanarak, 45 mikrona kadar çeşitli elek aralıklarında mikronize kalsit ürettiklerini söyleyen Arslan, "400 ton/gün kapasite ile üretim gerçekleştiriyoruz. Bölgede birçok sektörün ihtiyaç duyduğu mikronize kalsiti temin ediyor, bu ürünlerimizi aynı zamanda alçı ve yapı kimyasallan ürünlerimizin de ana hammaddesi olarak kullanıyoruz" şeklinde konuştu. 

Elazığ OSB'de, Artherm markası üe de ısı yalıtım ürünleri olan XPS ve EPS üretimi yaptırdıklarını anlatan Arslan, şunları söyledi: "Ürünleri, tüm yardımcı malzemeleri ile birlikte paket sistem olarak pazara sunmaktayız. Ticari ürünler üe sektördeki ihtiyaç ve beklentiler doğrultusunda temelden çatıya tüm yardıma ürünleri yurtiçi ve yurtdışından temin ederek müşterilerimize eksiksiz hizmet vermekteyiz. Arperlit markamız ile büyük hammadde rezervine sahip olmanın avantajını kullanarak orta vadeli hedeflerimiz arasında yer alan üretim tesisimizin kurulması üe birlikte gerek kendi ihtiyacımız olan, gerekse pazarın ihtiyaç duyduğu mikronize perlitin üretimine geçilecek." 110 kişilik istihdam Asilhan Arslan, marka gücü, pazar payı ve kâr marjını gün geçtikçe arürdıklannı, sektördeki gelişen trendleri yakından takip ederek, müşterilerinin karşısına her dönem yeni ürün ve iş modeli ile çıktıklannı belirtti. Arslan, "Mevcut pazarımızın ihtiyaçlarma daha iyi cevap vermek ve pazar alanımızı genişletmek için yatırım çalışmalarımız devam ediyor. 

Böylelikle istihdam sayımız ve büyüme hızımız da artmaktadır. Yeni ekonomide büyümenin anahtarı olarak görülen 'sosyal 120 bayi ile hizmet veriyor Arslanlı Alçı'nm 2005 yılında Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 5 bin 200 metrekare alanda kurulduğunu, halen bünyesinde 40 tanesi marka tescilli 69 ürünü topladığını ifade eden Asilhan Arslan, firmanın 35 ilde, 25 ülkede 120 bayi ile hizmet verdiğini dile getirdi. 

şirket modeli'ni benimsemiş, bu doğrultuda ülkesine ve insanına sürekli olarak yatırım yapan bir şirket konumundayız. Hali hazırda 110 kişinin istihdam edüdiği şirketimiz, profesyonel kadrosunu her geçen gün genişletmektedir" şeklinde konuştu. 

Asilhan Arslan, hizmet verdikleri projelerde, yaşam kalitesini yükseltmek için çevreye duyarlı sağlıklı ürünler geliştirerek, yapılarda düşük maliyet üe maksimum kaliteyi yakalayabilecek ürünleri kullanıma sunduklanm savundu. 


Dünya Bölge


Geri Dön