10 / 05 / 2024

Artık çalışmadan emekli olmak mümkün! Ev hanımları çalışmadan nasıl emekli olur?

Artık çalışmadan emekli olmak mümkün! Ev hanımları çalışmadan nasıl emekli olur?

Emeklilik için birçok şart aranırken çalışmayan ev hanımları için müjdeli haber geldi. Çalışmadan emekli olmak kadınlar için mümkünken bunu bazı şartları mevcut. İşte detaylar…



BAĞKUR KAPSAMINDALAR

İsteğe bağlı sigortalılar 1 Ekim 2008’in ardından 4B (Bağkur) şeklinde değerlendiriliyor. İsteğe bağlı sigorta ödeyen bir kadın, aşağıdaki nitelikler karşıladığında emekli olabilir:

İlk sigorta girişi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kadınlar, 10 senelik sigorta süresi ve 3600 gün prim

İlk sigorta girişi 9 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 arasında olan kadınlar, yaş haddinden emeklilik için 25 senelik sigortalılık süresi, 60 yaş ve 4500 gün prim ödemesi

İlk sigorta girişi 1 Mayıs 2008 ve sonrası olan kadınlar, 63 yaş ve 5400 gün prim ödemesi

İsteğe bağlı şekilde normal emeklilik için 9000 gün prim ödemesi

ESNAF MUAFLIĞI

Tüm bunların yanında; esnaf muafiyet belgesi elde ederek, vergiden muaf kılınabilir. Vergi kanununda düzenlenen ‘Esnaf Muaflığı’ spesifik olarak ev kadınları için de önemli bir avantaj getiriyor. Motorlu taşıt kullanmamak şartıyla bir işyeri açmadan perakende ticaretle iştigal edenler, gezici olarak bir işi yapanlar, evlerde işçi almamak sebebiyle üretim yapıp satanlar vergiden muaf esnaf sayılabiliyor.

Artık çalışmadan emekli olmak mümkün! Ev hanımları çalışmadan nasıl emekli olur?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön