16 / 05 / 2024

Asgari ücret 1 Ocak 2023’te ne kadar olacak? Yeni rakam ortaya çıktı!

Asgari ücret 1 Ocak 2023’te ne kadar olacak? Yeni rakam ortaya çıktı!

Çalışan herkesi aralık ayının yaklaşması ile birlikte büyük bir heyecan kapladı. Aralık ayında açıklanması beklenen 2023 yılı asgari ücret rakamına ilişkin de tahminler gelmeye devam ediyor. Bu kez tahminde bulunan ise; vergi uzmanı Muhammet Bayram… İşte detaylar…



ENFLASYON GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULACAK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanmasına kısa bir süre kalmışken ve milyonlarca insan açıklanacak rakama odaklanmışken 2023 yılının asgari ücret rakamı ile ilgili olarak bunun ne kadar olacağına dair tahminler de aynı şekilde gelmeye başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kısa süre önce yapmış olduğu açıklamada gazetecilerin, "Asgari ücrette artış ne olacak?" sorusuna da, "Aralık ayında çıkmış olan tabloya göre bir değerlendirme yapacağız" cevabını vererek tüm ilgiyi aralık ayına çevirmişti.

“ASGARİ ÜCRET 7.700 LİRA CİVARINDA OLACAK”

Tüm bunların yanı sıra bir televizyon kanalında Vergi Uzmanı Muhammet Bayram da konu ile ilgili olarak bir takım açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki sene asgari ücretin ne kadar olacağı hakkında tahminlerini paylaşan Bayram, "1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla asgari ücrette en az enflasyon oranında bir artış beklemekteyiz. Bu sebep ile enflasyon oranında yüzde 40'lık şekilde bir artış yapılırsa asgari ücret 7.700 TL civarında olacaktır" ifadelerini kullandı.

Asgari ücret 1 Ocak 2023’te ne kadar olacak? Yeni rakam ortaya çıktı!

Eğitim ödeneği ne zaman verilecek? Hesabınıza tam 1.325 lira yatacak!

Fiat Ducato Van eylül ayı fiyatları belli oldu! Bu ay zam gelmedi! 26 Eylül 2022 fiyat listesi

3 bin liraya akıllı cep telefonu sahibi olun! Realme C11 2021 Vatan Bilgisayar’da! 26 Eylül 2022 fiyat listesi


Geri Dön