24 / 05 / 2024

Asgari ücret yeni zamla 5 bin TL'mi olacak? Selçuk Geçer'den flaş yorum

Asgari ücret yeni zamla 5 bin TL'mi olacak? Selçuk Geçer'den flaş yorum

Ekonomist Selçuk Geçer, Temmuz ayında ara zam yapılacağına ve asgari ücretin 5 bin TL'ye yükseltileceğine ilişkin iddialar hakkında dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.  



Konuyla ilgili konuşan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, asgari ücretin 5 bin TL olacağına yönelik iddiaların komik olduğunu, açlık sınırının dahi 7 bin TL'ye dayandığını belirtti.

Halk TV canlı yayınında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Geçer, sözlerine şöyle devam etti:

Asgari ücret yeni zamla 5 bin TL mi olacak? Selçuk Geçer den flaş yorum

"Asgari ücret 5 bin TL, 6 bin TL olsun diyorlar. Bu ülkede açlık sınırı 6 bin 17 liraya gelmiş durumda geçen ay. Bu ay büyük ihtimal 7 bin TL'ye yakın bir seviyeye gelecek. Sadece açlık sınırı. Yani gıda ihtiyacından bahsediyoruz. Yoksulluk sınırı da 20 bin TL'ye dayandı. 20 bin TL'nin üzerini zorlamaya başladı. Bu koşullarda asgari ücretin 5 bin TL olarak konuşulması komiktir."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön