04 / 05 / 2024

Asgari ücret zammı için Erdoğan "Çok farklı olacak" dedi, oran hemen yükseldi 

Asgari ücret zammı için Erdoğan

Asgari ücret zammıyla ilgili son dakika haberleri geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Çok daha farklı bir hazırlığın içindeyiz" açıklaması sonrası kulisler yeniden canlandı. İşte tüm detaylar...



ASGARİ ÜCRETTE SON TAHMİNLER
Vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceği yönünde açıklamaların ardından, asgari ücretin enflasyonun üzerinde olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Enflasyon oranı da asgari ücret artışı için ipucu veriyor.

Sabah’ın haberine göre; ilk 3 aylık enflasyon verileri belli olmuş, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 7,05, memur ve memur emeklileri için yüzde 8,05 zam oranı görülmüştü. Enflasyon sıfır çıksa bile emekli ve memur maaşları bu oranda artacak.

Ocak zammı için ekonomistlerin yeni tahminleri ortaya çıktı. AA Finans’ın yıl sonu enflasyon beklenti anketine göre enflasyonun yüzde 73,88 olacağı tahmin ediliyor. Merkez Bankası Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre ise tahminler yüzde 67,73’ü işaret etti. Orta Vadeli Program’a göre tahminler yüzde 65 oldu. Yıllık enflasyon tahminleri ortalama yüzde 68,86 olarak hesaplandı.

Asgari ücret hesaplamasında enflasyon beklentisi büyük rol oynayacak. Ortalama yüzde 68,86’lık beklentiye, 6 aylık enflasyon beklentisi de eklenecek. Şu anda 5.500 TL olan asgari ücret üzerinden hesaplama yapıldığında, 2023 asgari ücreti 8,449 TL olabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön