04 / 05 / 2024

Asgari ücret zammı için Erdoğan "Çok farklı olacak" dedi, oran hemen yükseldi 

Asgari ücret zammı için Erdoğan

Asgari ücret zammıyla ilgili son dakika haberleri geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Çok daha farklı bir hazırlığın içindeyiz" açıklaması sonrası kulisler yeniden canlandı. İşte tüm detaylar...



YÜZDE 50 ZAM GELMİŞTİ
Asgari ücrette yapılacak artışla birlikte işverenlere de gelir vergisi istisnası ve damga vergisi istisnası olasılığı üzerinde duruluyor. Böylelikle işverenlerin bütçesi rahatlatılmış olacak.

Asgari ücrete Ocak ayında yüzde 50 oranında zam yapılmış ve net 4 bin 253,4 TL olmuştu. Artan enflasyon nedeniyle Temmuz ayında bir zam daha yapılmış ve net ücret 5500 TL’ye çıkarılmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI
Asgari ücrete yapılacak zamla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan; ”İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum. Ama biz havada uçuşan değil de yere sağlam basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleşsin.” İfadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön