30 / 04 / 2024

Asgari ücret zammı öncesi olay tepki: Zalim işverenler var!

Asgari ücret zammı öncesi olay tepki: Zalim işverenler var!

Asgari ücret zammı çalışanların en çok merak ettiği konu olmaya devam ederken Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’dan dikkat çeken bir tepki geldi. Asgari ücret zammı ile ilgili konuşulmasına tepki gösteren Atalay "Zalim işverenler var. Asgari ücret zammı çıktığı zaman her şeye zam yapıyor" dedi.



Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları başlamadan 5 ay öncesinden asgari ücrete yapılacak zammın tartışılmasından rahatsız olduğunu, kendisinin bu yüzden hiç konuşmadığını ifade ederek şöyle devam etti:

“6 AY KALA ASGARİ ÜCRET KONUŞULUR MU?”

"6 ay kala, 5 ay kala asgari ücret konuşmak doğru mu? Umut mu satacağız, emek mi satacağız? 5 ay kala yetkili yetkisiz herkes konuşuyor. Bunun ne faydası var? Ne oluyor biliyor musunuz? Zalim işverenler, satıcılar, üreticiler var. Asgari ücret lafı çıktığı zaman zam yapmayı başlıyorlar. İktidar ya da muhalefet fark etmez, asgari ücret konuşulduğu zaman yumurtaya, peynire, ete, süte zam geliyor. Konuşmuyorum. Asgari ücreti, komisyon toplanınca görüşmeler başladığı zaman çıkıp konuşurum.”

ASGARİ ÜCRETİN DOLAR ÜZERİNDEN ÖDENMESİ TALEBİ

Bazı siyasilerin, asgari ücretin dolar üzerinden ödenmesini istemesi konusunda kendisine telkinde bulunulduğunu anlatan Atalay, "Türk-İş Başkanı, Türkiye'de Türk-İş başkanlığı yapıyor ise, dolar üzerinden asgari ücret isteyemez, bu ayıptır. Bunu, söyleyenlerin suratına açık açık söylüyorum." dedi.

 

Gram altın için İslam Memiş’ten rekor tahmin! O rakamlar yakın!

TOKİ’den alınan konutlar ne zaman teslim edilecek?

Asgari ücret için 3 farklı senaryo konuşuluyor! İşte asgari ücrete beklenen zam!


Geri Dön