22 / 05 / 2024

Asgari ücrete büyük zam geliyor! İşte o rakam

Asgari ücrete büyük zam geliyor! İşte o rakam

Ekonominin ana gündem maddelerinden biri olan asgari ücret temmuz zammı gündemde yer ediniyor. Asgari ücrete temmuz ara zam gelecek mi? sorusu milyonlarca asgari ücretli çalışan ve işveren tarafından merak ediliyor. İşte konuşulan rakam...



ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILACAK MI? 
Seçim beyannamesinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da temmuz ayında asgari ücrete artış yapacağız ifadesi yer aldı. Beyannamede Kabine’de güçlü bir ekonomi ekibinin olacağı vurgulandı. Ekibin özel kesim ve sivil toplumla diyalog çerçevesinde makroekonomik politika çerçevesini güncelleyeceği kaydedildi.

ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI YÜZDE KAÇ OLACAK? 
Asgari ücret zam oranları henüz belli olmadı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyonun altında bir artış olmayacağının sinyallerini verdi. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre son 3 aylık enflasyon toplam yüzde 12,52 oldu. Nisan, Mayıs ve Haziran ayları enflasyonu da dikkate alınarak asgari ücrete ara zam yapılacak.

TÜRKİYE'DE 7.1 MİLYON ASGARİ ÜCRETLİ VAR 
Türkiye'de 27 milyon civarında kayıtlı çalışan bulunuyor. Toplam sigortalarının yüzde 41'i, 7 milyon 131 bini asgari ücretle çalışıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön