30 / 04 / 2024

Asgari ücrete ikinci zam mı yapılacak? Asgari ücrete 850 TL zam gelir mi? 

Asgari ücrete ikinci zam mı yapılacak? Asgari ücrete 850 TL zam gelir mi? 

Enflasyon karşısında giderek eriyen asgari ücrete bir zam daha geleceği iddia ediliyor. 2022 yılı için 4 bin 253 Türk lirasına çıkarılan asgari ücret, Türk-İş verilerine göre; şimdiden açlık sınırının altında kaldı. Bunun ardından AK Parti’den asgari ücrete yeni bir zam yapılacağı sinyalleri paylaşı



Asgari ücrete yeni bir zammın mümkün olduğunu ifade eden AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, şu anki mevzuat kapsamında senede 1 kez olmak üzere asgari ücrete zam yapıldığını söyledi. Bunu değiştirmenin mümkün olduğuna dikkati çeken Özkan, milletin menfaati neyi gerektiriyorsa yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

Asgari ücrete bir daha bakılması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, enflasyonist ortamın böyle şeyler getirebildiğini kaydederek, yılbaşında verilen zammın enflasyonun altında kalması durumunda bunun düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

Asgari ücrete ikinci zam mı yapılacak? Asgari ücrete 850 TL zam gelir mi? 

ASGARİ ÜCRETE ZAM MI GELECEK?

Yapılan bu açıklamaların ardından asgari ücrete yeni bir zammın yapılacağı yönünde beklenti oluştu.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; asgari ücrete yarıyıl zammı gelmesi durumunda, 2022 yılının ilk 6 aylık enflasyon rakamının veya buna yakın bir oranın esas alınabileceği belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön