05 / 05 / 2024

Asgari ücrete Temmuz zammı kriteri belli oldu! Hükümetin formülü milyonları ilgilendiriyor

Asgari ücrete Temmuz zammı kriteri belli oldu! Hükümetin formülü milyonları ilgilendiriyor

Emekli bayram ikramiyelerine zam yapılmayacağını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete Temmuz zammı kriteriyle ilgili bilgiyi kamuoyuyla paylaştı.



3 BİN 600 EK GÖSTERGE VE 530 BİN GEÇİCİ SÖZLEŞME İÇİN ÇALIŞMA

"Türkiye tarihinde yüzde 50'lik  bir artışla asgari ücret arttırdık" diyen  Bakan Bilgin,"Bu bütün bu sürece verilen en önemli, en radikal cevaptı. Bu devletin bir fedakarlığı, aynı zamanda. Birlikte işçi ve işveren ve devlet birlikte aynı şeye imza attık. Bu bizim için gurur kaynağıdır" şeklinde devam eden konuşmasında merak edilen bir diğer konuyu da değerlendirdi. O konu memurları ilgilendiren 3 bin 600 ek gösterge çalışmasının akıbetinin ne olduğu.

Bakan Bilgin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "3 bin 600 ek göstergede yasal düzenleme bu yıl Meclis'e gelir. Bu yılın sonunda Meclis'ten çıkar diye düşünüyorum. 3 bin 600 ek gösterge mevcut maaşa çok yansımıyor ama emeklilikte çok yararlı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), şu anda bizim gündemimizde bu yok. 3 bin 600 ek göstergeden sonra ilk gündemimiz 530 bin geçici sözleşme ile ilgili olacak. Geçici işçilerle ilgili sorunları bu sene içinde çözeriz." ifadelerini kullandı.

Hükümetten asgari ücret ve emekli maaşlarına zam açıklaması! Enflasyon eritti zam şart

Enflasyon sonrasında asgari ücret rakamı güncellendi! Bakan asgari ücretle ilgili kriteri açıkladı

Asgari ücrete ikinci zammın miktarı ve tarihi belli oldu! Hükümetten iki farklı açıklama

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön