05 / 05 / 2024

Asgari ücrete zam gelecek mi? Erdoğan son noktayı koydu!

Asgari ücrete zam gelecek mi? Erdoğan son noktayı koydu!

Son günlerde asgari ücrete Temmuz ayında ikinci bir zam yapılacağına dair söylentiler, gündemi bir hayli meşgul etti. İlk etapta AK Partili Cahit Özkan, asgari ücret tartışmalarının fitilini ortaya attı. Bakan Bilgin, tartışmaları anlamlı bulmasa da Erdoğan’ın yaptığı açıklama umutlandırmıştı.



Vakti geldiğinde de asgari ücretle sorumlu olan sendikalar ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin konuşarak gerekli adımı atacağını söyleyen Erdoğan, alışılmışın üstünde bir durumun olup olmadığı noktasının yine komisyonda tartışılacağını ifade ederek, enflasyona karşı asgari ücretli çalışan vatandaşın sorun yaşaması hâlinde o görüşmelerde yeni rakamın ona göre belirleyeceğini aktardı.

Olağanüstü bir gelişme olması durumunda bunlara kapalı olmayacaklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta Çalışma Bakanı olmak üzere sendikacıların devamlı irtibat hâlinde olduğuna işaret ederek, böyle bir duruma ihtiyaç olması durumunda bunun bilgisinin de kendilerine geldiğini belirtti.

Asgari ücrete zam gelecek mi? Erdoğan son noktayı koydu!

Asgari ücrete görülmemiş bir zam yapmak üzere bu ücretleri farklı noktalara çektiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerle ilgili de önemli oranda artışlar yaptıklarını hatırlattı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön