03 / 05 / 2024

Asgari ücrete zam Temmuz'da değil hemen yapılsın talebi! Martkette sadece 28 kalem ürün alınabiliyor

Asgari ücrete zam Temmuz'da değil hemen yapılsın talebi! Martkette sadece 28 kalem ürün alınabiliyor

Asgari ücrete zam tartışmaları devam ederken asgari ücretlinin geçim sıkıntısı katlanarak artıyor. Yılbaşında asgari ücrete gelen zamla marketten sadece 28 kalem ürün alınabiliyor. Geriye ise 305 lira harçlık kalıyor. İşte detaylar...



Asgari ücrete yılbaşında gelen zam yılın ilk dört ayında eriyip tükendi. Her ay eline asgari ücret geçen bir vatandaşın  3 bin 157 lira zorunlu giderlerinden sonra elinde  bin 96 lira kaldı. Bununla markete gidildiğinde ise 28 kalem ürün alınabildi.

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, asgari ücretle geçinen bir ailenin ev ekonomisini yansıtan ‘Milletin Geçim Derdi’ çalışmasını bu ay da yaptı. Dikbayır, ailenin aylık zorunlu gideri olan 3 bin 157 lirayı ödedikten sonra geriye kalan bin 96 lira ile mutfak alışverişine çıktı.

"HEMEN ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILMALI"

Kasada 790 lira 5 kuruş ödeyen Dikbayır, geriye kalan 305 lirayı da günlüğü 10 lira olacak şekilde harçlık olarak ayırdı. Sadece 28 kalem ürün alabilen Dikbayır’ın birçok temel gıda ve ihtiyaç maddesini alamadığı, alabildiği ürünlerin miktarlarını da geçen aya göre azaltmak zorunda kaldığı görüldü. Dikbayır, “Öyle temmuzu falan beklemek değil; en acil şekilde, hemen önümüzdeki ay asgari ücrete zam yapılmalı” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön