15 / 05 / 2024

Asgari ücretle ilgili flaş gelişme! Bir ihtimal daha var

Asgari ücretle ilgili flaş gelişme! Bir ihtimal daha var

Asgari ücreti ile ilgili son dakika gelişmesi. En düşük emekli maaşının 5500 liradan 7500 liraya yükseltilmesi ve bayram ikramiyelerine yapılan zammın ardından gözler asgari ücretliye döndü. Sosyal güvenlik uzmanı Yılmaz yanıtladı. İşte tüm detaylar...



EMEKLİLER ZAM KARARINDAN MEMNUN MU? 
“Taban aylıkları 7500 liraya yükseldi. Mart ayında EYT üzerinde başvuruların hepsi bu gurubun içerisine girdi. 1 yılda yüzde 200’e yakın zam yapılmış oldu. 7500 liranın altında kalan maaşların tamamı 7500 liraya yükseltilmiş oldu. EYT grubu ve en düşük maaş alanlar bunu memnuniyetle karşıladı. ‘Asgari ücrete zam yapılır mı?’ gibi beklentiler oldu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 1 NİSAN’A YETİŞİR Mİ? 
Yasa teklifi sunulması lazım. Plan ve Bütçe Komisyonu’na salı günü gelecek. Bu hafta içerisinde yasalaşırsa mart ayında başvuru yapan bütün EYT’liler ve geçmişte bulunan emeklilerimize nisanda maaşlar yansıyacaktır.

Nisan ayının 17’si ile 26’sı arasında SSK’lılar 1’i ile 17’si arasında 17 günlük maaş alacaklar. Emeklilerimizin tamamı peşin olarak maaş alacaklar.

Mayıs ayında 1 maaş daha alacaklar. Olası durumda 1.5 maaş hesaplara yatacak. Mayıs veya haziran ayında yatması söz konusu olursa da o zaman 2.5-3 maaş toplu olarak yatacaktır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön