16 / 05 / 2024

Asgari ücretle ilgili flaş gelişme! Bir ihtimal daha var

Asgari ücretle ilgili flaş gelişme! Bir ihtimal daha var

Asgari ücreti ile ilgili son dakika gelişmesi. En düşük emekli maaşının 5500 liradan 7500 liraya yükseltilmesi ve bayram ikramiyelerine yapılan zammın ardından gözler asgari ücretliye döndü. Sosyal güvenlik uzmanı Yılmaz yanıtladı. İşte tüm detaylar...



ASGARİ ÜCRETE EK ZAM GELİR Mİ? 
Geçtiğimiz sene 4253 liraydı, 5500 oldu. 2023 senesinin 1 yıl boyunca 8506 lira oldu. Toplamda 455 dolara denk gelmiş oldu. Yıllık bazda yüzde 100 artış yapılmış oldu. Enflasyon verileri asgari ücreti belirlemede en önemli etken. Komisyon var. 5 kişilik işçi, 5 kişilik işveren kısmı var.

Ara zam gelir mi? Bu çok önemli bir konu, enflasyon verileri şubat ayı 3.15, yıllık yüzde 55 açıklandı. Hedef olarak yıllık bazda yüzde 20’nin altına düşürülmesi hedefleniyor. Şu an o noktada ilerleniyor. geçtiğimiz günlerde yüzde 20’nin altına ilerlediğimiz için şu an içi gerek yok fakat gerekli olursa bununla ilgili tekrardan iyileştirme yapılabileceğinin sinyalini vermişti. 2000 senesinin öncesine baktığımızda 1 yıl içerisinde asgari ücrete 3 defa zam yapılmış, burada yapılma olasılığı gözüküyor. Mevzuat da buna uygun zaten. Asgari ücretlinin hayat standartlarını iyileştirmek amaçlı olağanüstü çağrı yapılıp peşi sıra yükseltme ihtimalimiz var.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön