17 / 05 / 2024

Asgari ücretli, memur ve emeklilerin beklediği haber! İşte maaşlara gelecek zam oranı!

Asgari ücretli, memur ve emeklilerin beklediği haber! İşte maaşlara gelecek zam oranı!

TÜİK, nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 2,39 arttığını ve yıllık enflasyonun yüzde 43,68'e gerilediğini açıklamasından sonra maaşlara yapılacak zam oranı araştırılmaya başlandı. İşte detaylar!



TÜİK’in nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 2,39 arttığını ve yıllık enflasyonun yüzde 43,68'e gerilediğinin açıklamasından hemen sonra memur ve emekli maaşlarına yönelik son dakika gelişmeleri meydana geliyor. SGK, Bağ- Kur ve Emekli Sandığına bağlı olan vatandaşlar için kesin zam oranı 6 aylık enflasyon rakamları ile şekil alacak. Yılın 4. enflasyon verilerini meydana getiren nisan ayı enflasyon rakamlarının belirlenmesi ile birlikte memur ve emekli maaşlarının da zam oranları güncellendi.

YÜZDE 14 ZAM KESİN GÖZÜKÜYOR!

Asgari ücret ile memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak olan zamma dair gündeme dair düşüncelerini dile getiren Ekonomist Muhammed Bayram konu hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Mayıs ve haziran ayları enflasyonu sıfır çıksa bile memur ve emeklinin cebinde yüzde 14’lük bir zam farkının yansıyacağına vurguda bulunan Bayram; “Bunun ile birlikte iki aylık enflasyonda gelecek. Enflasyonda enerji fiyatlarının baz etkisi yüzünden düşme eyleminde. Bununla beraber altı aylık enflasyon rakamı ortaya konuldu. Bununla birlikte hem enflasyon rakamına göre hem de ek sosyal refah payı düzenlemesi ile ceplerine daha fazla miktarda para girecek."

4 AYLIK VERİYE GÖRE ZAM ORANI

TÜİK tarafından açıklanan nisan ayı verileri ile SGK ve Bağ-Kur emeklisi olan vatandaş için zam oranı yüzde 15,21 olarak hesaplanmaktadır. Memur ve memur emeklisi için ise bu oran yüzde 13,08’e çıktı.

MEMURA REFAH PAYI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Memur-Sen Genel Kurulunda 7500 liranın üstünde maaş almakta olan emeklilerin aylıklarında düzenleme yapılacağını söylemişti. Memur maaşları için, “Memurların enflasyona ezdirmeme sözünü hala tutacağız. Temmuz’da enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da göz önüne alınarak bir düzenleme yapacağız" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön