07 / 05 / 2024

Asgari ücretlilere büyük şok! 8 bin liralık maaş 6 bin liraya düşüyor!

Asgari ücretlilere büyük şok! 8 bin liralık maaş 6 bin liraya düşüyor!

Yılbaşından itibaren geçerli olacak şekilde belirlenen gelir vergisi dilimleri, Temmuz'da asgari ücrete zam gelmesine rağmen, ikinci altı aylık dilimde değişmedi. Bu durumda çalışann maaşının vergiye giderek erimesine sebep oluyor. İşte ayrıntılar...



Türk-İş ve Hak-İş’in gelir vergisi tarife basamaklarında işçiler lehine düzenlemeye gidilmesini talep etmesi, vergi dilimleriyle eriyen maaşları tekrar gündeme taşıdı. 

Temmuz'da asgari ücrete gelen zamla beraber, gelir vergisi dilimlerinde güncelleme yapılmadı. Bu durumda ücretlerini brüt üzerinden alanların daha düşük maaş almalarına neden oluyor. 

Asgari ücretlilere büyük şok! 8 bin liralık maaş 6 bin liraya düşüyor!  

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın aktardığına göre, aylık 8 bin Türk Lirası brüt ücrete sahip bir çalışanın geliri, kesintiler sebebiyle Ocak'a kadar düşüyor. 

İşte ayrıntılar..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön