25 / 07 / 2024

Asgari ücrette ilk hamle! Mekik diplomasisi başlıyor

Asgari ücrette ilk hamle! Mekik diplomasisi başlıyor

Milyonlarca asgari ücretli Temmuz ayında yapılacak ara zammın ne kadar olacağını araştırırken TÜRK-İŞ ve TİSK'ten ilk gayr-i resmi temas yapıldı. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Genel Başkanı Özgür Burak Akkol'un yeni Bakan Işıkhan'ın kapısını çalacağı tahmin ediliyor.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANIYOR
Mynet'te yer alan habere göre gelecek hafta ilk kez toplanması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu, öncesinde önemli bir gelişme daha yaşandı. İşçi tarafını temsil eden TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve işveren tarafını temsil eden TİSK Genel Başkanı Özgür Burak Akkol, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün genel kurul toplantısı için gittikleri Cenevre’den dün döndü. Asgari ücret zammı ile ilgili gayri resmi temasın, iki sendikanın yeni Çalışma Bakanı Işıkhan’a yapacakları “hayırlı olsun” ziyaretinde gerçekleşeceği ifade edildi. Asgari ücret 2023 ara zam rakamını belirleme sürecinin ise 15 Temmuz'a kadar tamamlanması planlanıyor.

TÜRK-İŞ VE TİSK'İN ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ
İşçi tarafını temsil eden TÜRK-İŞ de masaya en son aya ait açlık ve yoksulluk sınırı araştırması ile oturması bekleniyor. Ocak 2023 asgari ücret zammı döneminde kırmızı çizgi olarak ifade edilen açlık-yoksulluk sınırı Temmuz zammı için de önemli bir kriter olacak. Mayıs ayı için yoksulluk sınırı 10.362 TL olmuştu. Ancak işçi kesiminin çoğunluğu asgari ücret belirlemede asıl kıstasın bekar bir çalışanın aylık “yaşama maliyeti” olması gerektiğini savunuyor. Son araştırmada Türk-İş bu rakamı 13.440 TL olarak hesaplamıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön