25 / 07 / 2024

Asgari ücrette ilk hamle! Mekik diplomasisi başlıyor

Asgari ücrette ilk hamle! Mekik diplomasisi başlıyor

Milyonlarca asgari ücretli Temmuz ayında yapılacak ara zammın ne kadar olacağını araştırırken TÜRK-İŞ ve TİSK'ten ilk gayr-i resmi temas yapıldı. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Genel Başkanı Özgür Burak Akkol'un yeni Bakan Işıkhan'ın kapısını çalacağı tahmin ediliyor.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?
Asgari ücret için bu zamana kadar birçok rakam gündeme geldi. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 500 dolar bandına dikkat çekti. Ara zammın belirlenmesinde temmuzun ilk haftasında açıklanacak haziran ayı verileri ile ortaya çıkacak 6 aylık enflasyon belirleyici olacak. Enflasyona eklenecek refah payı ile birlikte zam oranı yüzde 30'u bulması bekleniyor. 

Bugün 8.506 TL olan net asgari ücrete;

yüzde 30'luk bir artış olursa 11 bin 58 TL,
yüzde 35’lik bir artış olursa 11 bin 483 TL,
yüzde 40’lık bir artış olursa 11 bin 908 TL,
yüzde 45’lik bir artış olursa 12 bin 333 TL'ye yükselecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön