17 / 05 / 2024

Asgari ücrette kavga çıktı! Patronlardan açıklama...

Asgari ücrette kavga çıktı! Patronlardan açıklama...

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın “Asgari ücrete zam konuşulduğunda yumurtaya, peynire, ete, süte zam geliyor” çıkışının ardından tartışmalar alevlendi. İş dünyasına göre tartışmaların öne çekilmesi işten çıkarmaları hızlandırıyor.



‘VERGİ İNDİRİMİ ŞART’

Perakende sektöründen yaklaşık 500 üyesi bulunan Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel ise Atalay’ın değerlendirmesine katılmayanlardan. Sektörde fiyatların sezonluk belirlendiğini söyleyen Öncel, “Ancak yeni ürünler zamlanır o da maliyetler o ürünün üretimine yansırsa onun dışında zam yaparsak talep düşer. Serbest piyasada fiyatı arz ve talep oluşturur” dedi.

(Sinan Öncel)

 Asgari ücret artışının resmi enflasyonun altında kalmaması gerektiğini belirten Öncel, “Ancak devlet desteği şart. İstihdamda kayıp olmaması için, vergi dilimlerinde bir düzenleme gerekiyor. Ayrıca vergi dilimlerinde yapılacak düzenleme işverenin yükünü hafifleteceği için tüketici fiyatlarına da olumlu yansır ve enflasyona etki eder” diye konuştu. 

‘TÜM MALİYETLER ARTIYOR’

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün de Atalay’a katılmayanlardan. Düzgün, “Beklenti oluşur tabii ama kimse altı ay önceden zam yapamaz. Kaldı ki keşke asgari ücret zamlansa da zam yapmasak. Asgari ücretle birlikte ödenen vergi artıyor, doğalgaz zamlanıyor, kira artıyor. Zamları asgari ücrete bağlayamayız” dedi. 

(Ömer Düzgün)

Düzgün, zamlı asgari ücretin ise 8 bin ile 8 bin 500 lira arasında olması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Vergide düzenleme olmazsa reel sektör kaldıramaz bu asgari ücret artışlarını.”

EDİTÖR NOTU: Bu haber 21 Kasım 2022 tarihinde saat 21.47'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.60 Türk Lirası, euro 19,23 Türk Lirası, altının gramı ise bin 46 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş gram altının 1100 lira olacağı tarihi açıkladı!

Selçuk Geçer dolarda büyük kırılma için tarih verdi!

Asgari ücret için bu kez patronlar teklif verdi! İşte masadaki son rakam!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön