03 / 05 / 2024

Asgari ücrette kulisleri sallayacak gelişme! Olursa vatandaşın cebi rahatlar

Asgari ücrette kulisleri sallayacak gelişme! Olursa vatandaşın cebi rahatlar

Asgari ücret zammıyla ilgili son dakika haberleri geliyor. 2023 asgari ücret tutarının 7.500 TL'ye dayanacağına yönelik iddialar vardı. Canlı yayında milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücret bilgisi verildi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...



Asgari ücret zammında son durum yeni yıla kısa bir süre kala gündeme gelmiş oldu. Bu yıl 2 kez belirlenen asgari ücrete Temmuz ayında yüzde 30 oranında zam gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan memur, emekli ve  asgari ücrete daha önce görülememiş bir zam yapacağını müjdelerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, en kapsamlı müdahalenin yapılacağını paylaştı. İşte, 2023 yeni asgari ücret zammı son dakika detayları...

ASGARİ ÜCRET, MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI, EYT... GÜNDEMDE EKONOMİ VAR
Sözleşmeli personelin kadroya geçme süreci, memur ve emekli zamlarının hesaplanması, asgari ücret hakkındaki senaryolar, EYT'deki prim günü hesaplamaları... Türkiye gündeminde ekonomi konuları ağırlıkta, bu da vatandaşın bu konular hakkında araştırma yapmasına sebebiyet veriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz dönemde asgari ücretle ilgili ara ara mesaj vermiş ve enflasyona karşılık gereğinin yapılacağını duyurmuştu. Aynı şekilde EYT düzenlemesinin de Aralık ayında tamamlanması bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön