17 / 05 / 2024

Asgari ücretteki artış konut sitesi aidatlarını da vurdu! 

Asgari ücretteki artış konut sitesi aidatlarını da vurdu! 

Ankara Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, site ve apartmanlardaki aidat artışı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...



Ankara Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam konut sitesi aidatları ile ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

Sözcü gazetesinden Cem Yıldırım'ın haberine göre, Ankara Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam  yaptığı açıklamada “Asgari ücret artışı ile birlikte daha da artacak” dedi.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sitesi aidatları ile ilgili olarak çok önemli bazı değerlendirmeler yapan Ankara Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, son dönemlerde sık sık gündeme gelen aidatların vatandaşlar için büyük bir yük haline geldiğini dile getirdi.

Ankara Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam yaptığı açıklamada Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, profesyonel tesis yönetim şirketleri için yapacağı düzenlemelere de değindi.

Asgari ücretteki artış konut sitesi aidatlarını da vurdu! 

BİRİM KURULACAK

Ankara Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam açıklamasında “Konut sektöründe site veya işyeri tesis yöneticilerinin hizmet kalitelerinin artırılması için denetim kriterleri gelecek. Bu amaçla da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde bir birim kurulacak. Böylelikle de her önüne gelen site veya tesis yöneticisi olamayacak. Bakanlığın söz konusu bu çalışmayı bir an önce hayata geçirmesi gerekiyor ve biz de destekliyoruz” diye konuştu.

‘Fahiş artışlarla mücadele gerekli'

Yaptığı açıklamada “Keyfi artışlara karşı disiplin getirilmeli” şeklinde konuşan Ankara Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, “Söz konusu aidat artışları vatandaşların bütçeleri için de önemli bir yük olmaya başladı. Söz konusu aidatlar başkent Ankara'da ortalama 500-1.250 Türk Lirası ve markalı konut sitelerinde 4 bin Türk Lirası'na kadar yükseliyor” dedi. 

Ankara Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, asgari ücret artışını fırsat bilerek aidatta fahiş rakamlar öne sürenlerle sektörün ve vatandaşların mücadele etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Konut sitesi aidatlarına 'ara zam' şoku! Kira ve aidatlar eşit hale geldi! Bakanlık devreye girdi!

Aidat borcunuz varsa evden çıkarılabilirsiniz! İşte dikkat edilmesi gereken noktalar!

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatları neye göre artar?


Geri Dön