17 / 05 / 2024

Astaşaries Yapı 2018'de yurtdışına açılacak!

Astaşaries Yapı 2018'de yurtdışına açılacak!

Bursa'da gerçekleştirdiği projelerden sonra Mudanya'da 'tatil köyü' konsepti ile 90 dairelik Mavi Mudanya'yı inşa eden Astaşaries Yapı, ayrıca kısa vadede kentsel dönüşüm projelerine yönelmeyi hedefliyor.



Bursa'da gerçekleştirdiği projelerden sonra Mudanya'da 'tatil köyü' konsepti ile 90 dairelik Mavi Mudanya'yı inşa eden Astaşaries Yapı, ayrıca kısa vadede kentsel dönüşüm projelerine yönelmeyi hedefliyor. 


2017'de Bursa'da iki kentsel dönüşüm projelerinin bulunduğunu ifade eden Astaşaries Şirket Müdürü İsmet Kaan Asrak, 2018 yılında ise hedeflerinin yurtdışına açılmak ve yurtiçinde de endüstriyel yapılar inşa etmek olduğunu iletti. Yurtdışında da endüstriyel yapı ve konut projeleri planladıklarını ifade eden İsmet Kaan Asrak, hedeflerinin Rusya, Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelerde projeler yapmak olduğunu bildirdi. 

"Projelerimizi dört mevsim yaşanacak standartlarda inşa ettik" 

Mudanya'da sekiz dönümlük alana inşa ettikleri 90 dairelik Mavi Mudanya projesini inşa ettiklerini dile getiren Astaşaries Şirket Müdürü İsmet Kaan Asrak, 450 bin TL ila 1.2 milyon TL fiyat aralığında satışa çıkarılan dairelerin yüzde 45'inin satıldığı bilgisini verdi. Projenin Körfez, Uludağ, zeytin bahçeleri ve yeşil alan manzaralı olduğuna vurgu yapan Asrak, "Projede 2+1, 3+1, 4+1 ve çatı dubleks daireler bulunuyor. Daireler 115 metrekare ila 370 metrekare aralığında. Mudanya yazlık yaşam alanı gibi düşünülse de projelerimizi dört mevsim yaşanacak standartlarda inşa ettik" dedi. Projenin sosyal donatı alanlarına da değinen Asrak, çocuk oyun alanları, futbol ve basket sahası, spa, sauna, Türk hamamının bulunduğu iki katlı sosyal tesis, havuz ve kaydıraklı havuz, kapalı otopark, güvenlikli ve tek giriş çıkışın olacağı 

konsept bir proje oluşturduklarını ifade etti. Asrak, Mavi Mudanya projesi yatırım bedelinin arsa dahil 45 milyon lirayı bulduğuna dikkat çekti. 

"Yapının sağlamlığına önem veriyoruz" 

Tamamlanan projeleri hakkında da bilgiler veren İsmet Kaan Asrak, Balat'ta Dikencik Meşelibahçe projesini bir ve iki etap olmak üzere 68 daire ve aynı zamanda 23 Nisan Mahallesi'nde 56 dairelik sosyal donatı alanlarıyla öne çıkan konsept projelerini hayata geçirdiklerini söyledi. Projelerinde yapının sağlamlığına önem verdiklerini kaydeden Asrak, "Kentin deprem kuşağında yer almasından dolayı bina sağlamlığını önemsiyoruz. Daireyi alan kişinin projede doğrudan değiştiremeyeceği betonarme, cephe yalıtım, pencere, ses ve su yalıtım gibi alanlarda taviz vermiyoruz. Daire fiyatı veya lokasyona bakmadan kendi standartlarımızı uyguluyoruz. Ayrıca kentsel dönüşüm projeleriyle de yakından ilgileniyoruz" şeklinde konuştu. 


İnşaat sektörünü değerlendiren İsmet Kaan Asrak, "Türkiye'de ise arsa fiyatları artması sektörü olumsuz etkiledi. Yıllar önce arsa bedeli bir daire fiyatına karşılık gelirken şimdi projenin yüzde 50'sine tekabül ediyor. Sektörün bir diğer sorunu ise rant odaklı herkesin konut sektöründe yer almak istemesi" dedi.




Geri Dön