12 / 05 / 2024

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en büyük şehir parkı olacak!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en büyük şehir parkı olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ndeki çalışmaları anlatan bir video yayınladı. İşte ayrıntılar...



Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin, 2 milyon metrekare alan üzerinde kurulu olacağına dikkat çekilen videoda, millet bahçesinin bol yeşil alanlı, sosyal donatı alanlarına sahip, 70 bin metrekareye yakın kapalı alanlı büyük bir şehir parkının olacağı belirtildi. 

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin, dünyada bu büyüklükteki 5'inci şehir parkı olduğunun altı çizilen videoda, Türkiye’nin de en büyük şehir parkı olma özelliğine sahip olacağı aktarıldı. 

Videoda Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ile ilgili olarak "Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ne 9 ayrı noktadan girilebilecek. Bu girişlerde seralar ve bostanlar olacak. Bu seralarda doğal ürünler yetiştirilebilecek. Vatandaşlar isterlerse buradan doğal ürünler temin edebilecek" ifadelerine yer verildi ve güney-kuzey yönünde yaklaşık 2 buçuk kilometre uzunluğa sahip Ab-ı Hayat Suyu denilen bir yapay dere bulunacağı da açıklandı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, Türkiye nin birinci, dünyanın beşinci en büyük şehir parkı olacak!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, Güney-Kuzey istikametinde 2,5 kilometrelik bir uzunluğa sahip olduğu için bu uzunlukta da bisiklet ve yürüyüş yollarına yer verilecek. 

Ayrıca millet bahçesindeki tüm çalışmalar tamamlandığında oyun alanları, tenis kortları, basket, voleybol sahaları, kay-kay pistleri, sosyal tesislerdeki sergi sarayları, aş evi, kütüphaneler, millet kıraathaneleri de bulunacak. 

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde seyir terasları, gezinti alanları, insanların dinlenebileceği sosyal alanlara da yer verilecek. 

Mayıs 2022'de çalışmalarına start verilen Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde şu anda altyapı imalatlarının yüzde 95’ine yakını tamamlanmış halde. Yolların yüzde 90’a yakını bitirildi. Aynı zamanda yeşil alanda dikim faaliyetleri de sürdürülüyor. 

Migros'ta yoğurtlarda yüzde 25 İndirim! 57 ürünü yetişen alıyor! İşte 23 Ocak 2023 fiyat listesi...

Kira göçü emlak sektörünü dönüştürüyor! İkinci kademe şehirler de hareketlenecek!

Altın fiyatlarını alt üst edecek kıyamet için analistler gün ve saat verdi!


Geri Dön