03 / 05 / 2024

Atatürk Havalimanı'na konut mu yapılacak? Bakan Murat Kurum Atatürk Havalimanı kararını duyurdu!

Atatürk Havalimanı'na konut mu yapılacak? Bakan Murat Kurum Atatürk Havalimanı kararını duyurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Atatürk Havalimanı'nı kararını resmen açıkladı. İşte Bakan Kurum'un merakla beklenen o açıklaması..



Murat Kurum yaptığı açıklamada bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletin talepleri doğrultusunda projelerini sürdüreceklerini kaydederek, "Onlar tehdit etmeye devam etsinler ama biz hedeflerimizi, projelerimizi kararlılıkla yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Bakan Murat Kurum, millet bahçesinin 1900'lü senelerde Türkiye'nin ilk havalimanı olarak hizmete giren toplamda 8,5 milyon metrekarelik bir alanda olduğunu dile getirdi.

Yaptığı açıklamada İstanbul Atatürk Havalimanı iken burada yaşanan trafik problemi, hava ve gürültü kirliliği nedeniyle milyonlarca vatandaşın rahatsızlığını dile getirdiğini söyleyen Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu büyük Türkiye vizyonu kapsamında İstanbul Havalimanı'nın yapıldığına değindi.

Bakan Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Atatürk Havalimanı'nın bir pistinin acil durumlar için kullanılmak üzere bırakılıp, mega kent İstanbul'a toplamda 5 bin metrekare yeşil alan kazandırılacağı müjdesini milletle paylaştığını dile getirdi.

Yaptığı açıklamada bu kapsamda projeleri hızlı bir biçimde başlattıklarını kaydeden Murat Kurum, projenin hem şehircilik hem çevre açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

Kentin içindeki havalimanlarının taşınmasına ilişkin dünyadan örnekler olduğunu kaydeden Bakan Murat Kurum, "Gerek iklim değişikliğiyle mücadele gerek doğa gerek çevre açısından da bu tesislerin taşınması çok çok önemli. 2018 yılında Atatürk Havalimanı'nın İstanbul Havalimanı'na taşınmasıyla birlikte veriler yüzde 30-40 buradaki trafik yoğunluğunun azaltıldığını söylüyor. Yine karbondioksit emisyonlarına baktığınızda 2018 yılında 1 milyon ton karbondioksit emisyonu varken, şu an 75 bin tona düşmüş yani yüzde 10'un da altına düşmüş durumda." dedi.

Atatürk Havalimanı na konut mu yapılacak? Bakan Murat Kurum Atatürk Havalimanı kararını duyurdu!

- "İftira attıklarını görüyoruz"

Yaptığı açıklamada meselenin çevre ve doğa meselesi olmadığını kaydeden Bakan Kurum, "Herhangi bir mesneti olmayan iftira attıklarını, itiraz ettiklerini burada görüyoruz. Mesele AK Parti hükümetinin yaptığı proje olunca, bu eleştirilere maruz kalıyoruz ancak kendi belediyelerinde yaşanan çevre katliamlarına, yine kesilen ağaçlara, yine buradaki baktığınızda sahildeki o güzelim doğa alanlarındaki, özel çevre koruma bölgelerindeki, doğal sit alanlarındaki kaçak yapılara maalesef seslerini hiçbir şekilde çıkarmazlar. Yine mevzu Haliç meselesi olunca dünyanın en önemli atık su arıtma tesislerinden birinin projelendirilmiş ihalesi yapılmış olan bir süreçte maalesef yapraklardan alkış beklerler." dedi.

Bakan Murat Kurum, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da buraya bir kültür ve doğa projesi yapacağını açıkladığını dile getirerek, "Burada görüyoruz ki kendi Genel Başkanları bile söylemlerinde terse düşüyor, kendi söylemlerinde açıkçası boşa düşüyorlar. Açık ve net söylemek gerekirse, burada mesele çevre meselesi değil. Dün Gezi Parkı'nda mesele nasıl çevre meselesi, doğa meselesi değilse, açıkçası burada meselenin başka bir mesele olduğunu da net bir şekilde görüyoruz." diye konuştu.

Bakan Murat Kurum, Başkent Millet Bahçesi'nde, açılıştan bugüne milyonlarca insanın, gençlerin, çocukların vakit geçirdiğini, bisiklete bindiğini, yürüyüş yaptığını dile getirdi.

Bakan Kurum, "Atatürk istismarı yapanlara buraya gelip Ankara'daki Başkent Millet Bahçesi'ni gezmelerini tavsiye ediyoruz. İşte Atatürk'ün bize emanet ettiği tüm eserler burada. Bunlar korunuyorlar, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza da inşallah en güzel şekliyle aktaracağız." dedi.


Geri Dön