03 / 05 / 2024

Atatürk Havalimanı'na konut mu yapılacak? Bakan Murat Kurum Atatürk Havalimanı kararını duyurdu!

Atatürk Havalimanı'na konut mu yapılacak? Bakan Murat Kurum Atatürk Havalimanı kararını duyurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Atatürk Havalimanı'nı kararını resmen açıkladı. İşte Bakan Kurum'un merakla beklenen o açıklaması..



- "Millet Bahçesini günde 1 milyondan fazla vatandaş ziyaret edecek"

Kent merkezinde kalmış toplamda 17 stadyumu, yenilerini inşa ederek şehir dışına taşıdıklarını, Ankara, İstanbul'da şehrin en kıymetli yerlerindeki yürüme mesafesindeki alanları milletin hizmetine açtıklarını dile getiren Bakan Murat Kurum, şunları söyledi:

"Burada devrimcilikse eğer en önemli devrimcilik budur, halkçılıksa eğer halkla birlikte millete hizmet etmektir, milletin gönlüne girmektir ki biz bu projeleri yapmaya devam edeceğiz. Atatürk Havalimanı üzerinden çok alışageldiğimiz maalesef Atatürk istismarına karşı sarılanları aslında Gazi Mustafa Kemal'in bu aziz millet için çizmiş olduğu muasır medeniyetler seviyesi çizgisini anlamadığını, anlamak istemediğini görüyoruz ki, Gazi Mustafa Kemal'in çizdiği muasır medeniyetler seviyesi çerçevesinde biz şehirlerimizi 85 milyonla birlikte geliştiriyoruz, projelerimizi yapmaya devam ediyoruz."

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda hayata geçirilecek olan millet bahçesinin alanında dünyada sayılı yerler arasında yer alacağını belirten Bakan Kurum, günde 1 milyondan fazla vatandaşın ziyaret edeceği mekanın İstanbul'un cazibe merkezi haline geleceğini dile getirdi.

Atatürk Havalimanı na konut mu yapılacak? Bakan Murat Kurum Atatürk Havalimanı kararını duyurdu!

- "Bizi anlamalarını beklemiyoruz"

Mega kent İstanbul'un bir deprem bölgesi olduğuna değinen Murat Kurum, olası afet durumunda burasının toplanma alanı vazifesi göreceğini de dile getirdi. Bakan Kurum, "Tabii bunların milletin derdiyle bir işi olmadığı için, millete verdikleri sözleri tutmadıkları için bu projeleri anlayamazlar. Milletimiz her zaman iş bekler, proje bekler, üretim bekler, eser bekler ki biz milletimizle birlikte bu işleri yapmaya gayret gösteriyoruz." dedi.

İstanbul'da hayata geçirilecek olan millet bahçesinin alanında dünyada sayılı yerler arasına gireceğini dile getiren Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle ilk fidanları toprakla buluşturacaklarını ve bu kapsamda 132 bin 500 fidanın Atatürk Havalimanı'nda yapılacak millet bahçesine dikileceğini belirtti. Bakan Murat Kurum, "Biz bu noktada hem çevre açısından hem doğa koruma projesi açısından projelerimizi yapmaya azimle, kararlılıkla devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Bakan Kurum’dan son dakika Atatürk Havalimanı paylaşımı: Gün sayıyoruz!

Atatürk Havalimanı'ndaki millet bahçesi için ihale yapıldı! Hangi firma ne kadar teklif verdi? 

Ekrem İmamoğlu’ndan Atatürk Havalimanı açıklaması: 2023’ten sonra açacağız!


Geri Dön