06 / 05 / 2024

Avrupa firmaları işten çıkarma ile gündemde! Bakın hangi firmalar işçi çıkarımına gitti?

Avrupa firmaları işten çıkarma ile gündemde! Bakın hangi firmalar işçi çıkarımına gitti?

Avrupa'daki yükselen enflasyon, artan faiz oranları ve ekonomik istikrarsızlık, şirketlerin çalışan sayısını azaltma konusunda zorlu bir duruma sürüklüyor. Dünya çapında yaşanan pandeminin pek çok tedarik zincirini ele geçirmesiyle Avrupa da yükselen enflasyonlardan payını aldı.



 Avrupa firmaları işten çıkarma ile gündemde! Bakın hangi firmalar işçi çıkarımına gitti?

Telekomünikasyon şirketleri, maliyetleri azaltmak amacıyla işçileri çıkarıyor

İngiltere merkezli bir telekomünikasyon şirketi olan Vodafone, işçi çıkarma hareketiyle gündeme gelen firmalardan biri oldu. Geçen haftaki yaptığı açıklamaya göre Vodafone, önümüzdeki senelerde maliyeti azaltmak ve daha iyi bir şekilde büyümek için 11 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Vodafone’un işçileri çıkarma kararını izleyen firmalardan biri de BT oldu. Daha az iş gücü ve maliyetleri düşürme nedenine bağlı olarak BT, 2030 yılına kadar 40 ve 55 bin arasındaki işçiyi çıkaracağını şimdiden duyurdu.

Perakende ve tüketici ürünleri şirketleri de işçi çıkarma gündeminde yer aldı

İngiliz yemek dağıtım şirketi olan Deliveroo, 350 kişiyi işten çıkarma kararı aldı. Öte yandan çevrim içi yemek ve teslimat şirketi olan Just Eat,1.700 kurye, 170 ofis çalışanı olmak üzere toplamda 1.870 çalışanını işten çıkaracak. Alman markası olan Henkel de maliyetleri azaltma amacıyla 2 bin kişiyi işten çıkardığını duyurdu.

AB ve Apple arasında 14 Milyar Dolarlık Vergi Mücadelesi

AB ülkelerinde enflasyona Türk işi çözüm! Gıda fiyatlarını sabitlemek için hareke geçtiler!

Güney Kore ve Avrupa Birliği ekonomi ve güvenlik işbirliği yapacak! İşte detaylar

Geri Dön